TV studijoje susitikę A. Račas ir A. Ramanauskas vienas kitam rankos nepadavė. „Aš tam žmogui rankos nepaduočiau niekada, bet šalia sėdėti nėra problemos“, – paaiškino A. Račas.

„Kaip aš suprantu, tai senas karas konkrečiai tarp manęs su A. Raču. Mano santykis su juo – seni karai. Kare, kaip kare. Mes nemėgstame vienas kito“, – situaciją nupasakojo A. Ramanauskas. Pasak A. Ramanausko, jam nepatinka A. Račo metodai ir stilius.

A. Ramanauskas neigė, kad jo pareiškimai susiję su priklausymu Tėvynės sąjungai. Laidų vedėjas kartojo, kad A. Butkevičiaus atveju naudojo politinę satyrą bei priminė, kad premjeras – smūgius atlaikyti turinti vieša politinė figūra. „Žinote, aš čia neteisinu savęs. Taip, aš esu chuliganas, bet kokioje nors Vakarų demokratijos valstybėje į tai tiesiog niekas nekreiptų dėmesio“, – kalbėjo A. Ramanauskas, manantis, kad jo ir A. Račo pasisakymai pernelyg sureikšminami.

„Dėl apdovanojimų – mano nuomone, buvau arti ribos, bet jos neperžengiau“, – apie savo įsteigus apdovanojimus „Metų Šūdai“ sakė laidų vedėjas. A. Ramanauskas taip pat pareiškė manantis, kad greitai viešai socialiniame tinkle „Facebook“ skelbiamas turinys bus pripažintas žiniasklaida.

A.Račas: tai, ką daro A.Ramanauskas – toli už ribos

Tuo metu A. Račas neigė kariaujantis su A. Ramanausku. Jis aiškino tiesiog reagavęs į tai, kas vyksta viešojoje erdvėje.

„Yra dalykų, kurių negali daryti. Ir tai, ką daro ponas A. Ramanauskas, jau toli už ribos. Atsiprašau kalbos komisijos, bet kai žmogus rašo tokį dalyką – „Račai, sup... šunie, tu gali nesunkiai gaut mano telefoną, (...) viešai ar neviešai atsiimti visus mano spyrius tau į snukį, sup... baily!!!! Skambyk, driachlas šūdo! Gabale!“ – aš galvoju, kad šiaip normalus sveiko proto žmogus tokių dalykų sau niekaip negali leisti. Ne tik viešojoje erdvėje, bet apskritai niekur – net prie stalo. O čia yra vieta, kur potencialiai  yra 1,1 mln. skaitytojų“, – kalbėjo A. Račas.

„O „apsišlapinusi, prasigėrusi prostitutė“, „sienlaikraščio kekšiukas?“, – paties A. Račo retoriką kitų žurnalistų atžvilgiu priminė E. Jakilaitis. A. Račas tvirtino, kad šiais žodžiais tepasakė, ką galvoja apie kitus žmones ir teisme ginčys jam nepalankų etikos komisijos sprendimą. Taip pat jis pareiškė žinantis, kad žurnalistas Audrius Bačiulis šoko ant stalo šlapiu klynu ir, jei prireiks, tą gali įrodyti teisme.

„Tai, ką aš dabar darau su žymiuoju sąrašu, sakau žmonėms: žmonės, jeigu jūs sakote, kad jums patinka, ką daro A. Ramanauskas, jūs esate tokie patys - skatinate taip daryti. Noriu pasakyti: jei galvojate ar darote ką nors, spaudžiate mygtuką „like“ arba „dalintis“ tomis srutomis, jūs skatinate“, – apie asmeniniame puslapyje pradėtą pildyti „srutų duobės gyventojų“ sąrašą sakė A. Račas. Jo manymu, visa ši istorija aiškiai atsakys, ką galima ir ko negalima daryti viešojoje erdvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1137)