Portalo DELFI skaitytojas pasidalijo savo pastebėjimu: ieškodamas baldų jis internete aptiko du internetinius puslapius, kuriuose galima įsigyti tokius pačius baldus, tačiau kainos juose skiriasi.

Internetiniame portale baldai1.lt atsivertus baldų aprašymus nurodyta, kad baldai pagaminti Europoje, tuo metu internetinio puslapio lenkijosbaldai.lt puslapyje matyti, kad baldai į Lietuvą atkeliauja iš Lenkijos. Nors abiejuose portaluose prekiaujama tokiais pačiais baldais iš Lenkijos, kainos skiriasi. Už „europietiškus“ baldus prašoma šiek tiek didesnės sumos.

Pavyzdžiui, lova „Luno“ europietiškų baldų portale kainuoja 654,48 Lt, o lenkiškų – 629,28 Lt. Stalas „Pino“ – 354,97 Lt ir 326,8 Lt; komoda „Libera“ – 209,95 Lt ir 189,45 Lt; vaikiška lova „Neo“ – 669,9 Lt ir 627,76 Lt.

Internetinį puslapį baldai1.lt valdančios įmonės UAB „Baldai1” projektų vadovas Martynas Gabriūnas aiškino, kad kainos skiriasi ne dėl skirtingai nurodytos baldų kilmės šalies.

„Tai buvo skirtingi projektai ir koncepcijos kitokios. Baldai1.lt portalą aktyviai reklamuojama, o lenkijosbaldai.lt yra tiesiog paliktas, iš seniau žinomas prekės ženklas“, – aiškino jis.

Įmonės atstovas tikino, kad jei klientas žino apie abu portalus ir kainų skirtumus, kainas suvienodina.

Nuomonę pakeisti ne taip ir lengva

Rinkodaros specialistas Linas Šimonis teigia, kad žmonių susiformavusią nuomonę apie tam tikros šalies produkcijos kokybę pakeisti sudėtinga.

„Kiekviena šalis, kaip gamintoja, apie savo gaminius turi suformuotą nuomonę visuomenėje. Jeigu automobilis yra pagamintas Vokietijoje, jis yra geras, jei prancūzų – blogai, bet, pavyzdžiui, kvepalai, pagaminti Prancūzijoje, yra geri, o Vokietijoje – blogi. Tas pats yra su alumi: gamintas Vokietijoje, Čekijoje – geras, Turkijoje – blogas“, - kalbėjo specialistas.

Pasak jo, Lenkija lietuvių nuomone yra suprantama kaip pigios produkcijos gamintoja.

„Ir ta nuomonė gali neturėti nieko bendro su realybe, bet tai yra nuomonė ir priimdami sprendimus mes remiamės ne realiais faktais, bet nuomone. Šiandien lenkiškas baldas suprantamas kaip pigus“, - kalbėjo L. Šimonis.

Marketingo specialistas siūlo iš kitos pusės pažiūrėti ir į „pagaminta Europoje“ užrašą. Pasak jo, toks produktų kilmės nurodymas taip pat nėra aukštos kokybės ženklas vartotojams.

„Daugelis jau supranta, kad toks užrašas nereiškia, kad produktas gali būti pagamintas Vokietijoje ar Italijoje, nes jei taip būtų, taip būtų ir parašyta“, - teigė jis.

L. Šimonis tvirtino, kad dauguma pirkėjų jau supranta, kad po užrašu „pagaminta Europoje“ slepiasi Lenkija, Lietuva, Vengrija, Bulgarija, Rumunija ar kitos silpnesnės Europos šalys.

Marketingo specialistas tikino, kad pats neslėptų tikrosios baldų kilmės šalies, o geriau bandytų klientus įtikinti, kad baldai yra pagaminti naudojant aukštas technologijas ir yra kokybiški.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)