Tiesa, 8,5 mln. Lt iš šios sumos ketinama skirti naujų darbo vietų kūrimui.

Personalo atrankos specialistė Rita Karavaitienė laikosi nuomonės, kad bendrovę taip elgtis verčia rinkos situacija: tampa vis sunkiau rasti darbuotojų į paprastas pozicijas.

„Maxima LT” skelbia, kad atlyginimus ir darbo krūvį planuojama peržiūrėti daugiau nei 100 skirtingų įmonės pareigybių: prekybos, saugos, logistikos, gamybos ir dalies administracijos padalinių darbuotojams.

Pripažįsta, kad galutinį vienos ar kitos pareigybės darbuotojų atlygį lems ir šalies darbo rinka: tendencijos bei pokyčiai joje.

„Iki šiol stebėjome ir toliau stebėsime tendencijas Lietuvos darbo rinkoje ir stengsimės darbuotojams mokėti situaciją rinkoje atitinkantį atlygį“, - pranešime spaudai cituojamas „Maxima LT“ generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Peržiūrint atlyginimus prioritetus, žadama teikti operatyvinius darbus atliekančių darbuotojų, dirbančių parduotuvėse, sandėliuose, saugoje, gamybos cechuose, taip pat administracijos padaliniuose, atlygiui. 

Atlygį taip pat planuojama peržiūrėti ir tų pareigybių darbuotojams, kuriuos šalies darbo rinkoje surasti ar išlaikyti įmonei yra sunkiausia.

Bendrovės duomenimis, šių metų pradžioje „Maxima LT“ dirbo daugiau nei 15,7 tūkst. darbuotojų.

Praėjusiais metais bendrovės apyvarta Lietuvoje didėjo 4,6 proc. ir sudarė 4,778 mlrd. Lt.

DELFI primena, kad sausio pabaigoje „Maxima Latvija“ paskelbė vasarį ketinanti pakelti atlyginimus parduotuvių darbuotojams. Tąkart pranešta, kad atlyginimai pakils vidutiniškai 7 procentais. Ši žinia Latvijoje pasklido po to, kai lapkričio pabaigoje įgriuvo Rygoje esančios „Maxima" parduotuvės stogas. Tada žuvo 54 žmonės. 

Metinė bendrovės apyvarta kaimyninėje šalyje smuko maždaug penktadaliu.

Nėra kitos išeities

Internetinio darbo paieškos portalo cvonline.lt marketingo vadovė Rita Karavaitienė sako, kad atlyginimus jau tikrai reikia didinti, nes per ilgai jie yra įšaldyti.

„Jau atėjo laikas kelti, nes nėra, kur dėtis. Atlyginimus didina todėl, kad greičiausiai ne taip ir lengva susirasti darbuotojų. Žmonės nesiveržia į paprastesnes kasininkų pozicijas. Tiesiog per daug ilgai buvo nekeliami šių pozicijų darbuotojų atlyginimai. Dabar mokamas atlyginimas laikosi ne vienerius metus, o normaliai įmonėse atlyginimai turėtų būti peržiūrimi kas metus“, - DELFI komentavo ji.

Pašnekovės duomenimis, atlyginimai prekyboje nėra dideli: paprasti darbuotojai uždirba 1200-1300 Lt.

„Darbuotojų poreikis prekybos tinkluose yra labai didelis. Jie apskritai yra vieni iš didžiausių darbdavių šalyje“, - sakė R. Karavaitienė.

Pasak pašnekovės, darbuotojai į prekybos centrus nesiveržia dirbti dėl nepatrauklių darbo valandų, atlyginimų, darbo sąlygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)