13
Kitas

2. Viršininkui nepatinka jūsų stilius.

Nuo to neabejotinai kentės visas jūsų darbas ir karjera. Tačiau gera žinia yra ta, kad viskas yra pataisoma, rašo „The Harvard Business Review“.

Pirma, reikia išsiaiškinti viršininko emocijų šaltinį. Pamėginkite atsieti emocinę reikalo pusę ir objektyviai apmąstyti, kas vyksta. Prieš nuspręsdami, kad viršininkas jūsų paprasčiausiai nemėgsta, apsvarstykite galimybę, kad viršininkas tiesiog yra pervargęs ir streso iškamuotas, ir tai asmeniškai su jumis neturi nieko bendro. Pakalbėkite apie savo nuogąstavimus su patikimu kolega ar keliais ir pažiūrėkite, ar jie pritaria jūsų nuomonei. O gal jie jus užtikrins, kad viskas yra gerai.

Jeigu vis dėlto yra pagrindo manyti, kad jūsų santykiai su viršininku tikrai yra įtempti, reikia ieškoti problemos šaknų. Įsiklausykite, kokius žodžius viršininkas renkasi kalbėdamas su jumis. Stebėkite jo kūno kalbą. Štai yra kelios dažniausios priežastys ir būdai spręsti problemą.

1. Jūsų viršininkas mano, kad esate nekompetentingas. Viršininko nerimą dėl to, ar sugebėsite atlikti darbą, išduos jo nervingumas ir jūsų darbo „mikrovaldymas“. Kalbant apie viršininko kūno kalbą, viršininkas nuolat bus netoliese ir tarsi nenustygs vietoje. Taip pat galite pastebėti, kad viršininkas svarbas ar rizikingas užduotis skiria kitiems.

Geriausias ilgalaikis sprendimas tokiu atveju yra dirbti efektyviai ir fiksuoti savo kokybiško darbo rezultatus. Kalbant apie kasdienį darbą, venkite tam tikrų veiksmų, kurie gali būti palaikyti nekompetentingumu. Neapiberkite viršininko klausimais, nes jis manys, kad nežinote, ką darote. Nusprendę, kaip atliksite darbą, aiškiai išreikškite savo mintis ir apibrėžkite savo planą. Kalbėkite aiškiai ir ryžtingai. Naudokitės galimybėmis mokytis ir dalinkitės tuo, ką išmokote. Jeigu tai nepadeda, visuomet galite tiesiai paklausti viršininko: „Kas šiuo atveju jūs įtikintų, kad galiu tai padaryti?“

13
Kitas

2. Viršininkui nepatinka jūsų stilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)