Atostogų kainos Egipte po neramumų nusirito žemyn. Šiuo metu poilsinių kelionių organizatoriai savaitės atostogas Egipte siūlo ir už 1300 Lt. Už šią kainą bus galima, pavyzdžiui, į Hurgadą nuskristi lėktuvu ir gauti nakvynę dvivietyje kambaryje trijų žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais ir vakariene. Už prabangesnius apartamentus teks susimokėti keliais šimtais litų daugiau. Prabangos mylėtojams siūlomos kelionės Hurgadoje ir už daugiau nei 8000 Lt porai.

Kelionės Turkijoje šiuo metu šiek tiek brangesnės keturių žvaigždučių viešbutyje tokios pat trukmės atostogos gali kainuoti apie 1600 Lt. Norint pasilepinti atostogomis su keliakapiu „viskas įkaičiuota“ gali tekti piniginę patuštinti ir 2000 Lt. Jei prie „viskas įskaičiuota“ norima dar ir „ultra“ žodelio kelionė dviems gali atsieiti daugiau nei 7000 Lt.

Nors kainos atžvilgiu tiek Egipte, tiek Turkjoje galima atostogauti už panašias kainas, DELFI skaitytojai teigę pastebėję, kad atostogų Turkijoje kainos auga. Ar iš tiesų politiniai neramumai Egipte sumažins poilsiautojų iš Lietuvos skaičių ir išaugins kainas atostogų Turkijoje?

Įtakos Turkijos kelionių pardavimams nedaro

Kelionių agentūros „Travelonline Baltics“ interneto produktų vystymo vadovas Tadas Rimkus teigė kol kas nepastebėjęs, kad kelionės į Turkiją aktyviau perkamos dėl situacijos Egipte.

„Į Turkiją kelionės apskritai yra nepigios, nes yra pats sezono pikas. Turkija jau kuris laikas populiariausia lietuvių atostogavimo kryptis“, - kalbėjo jis.

Pasak T. Rimkaus, lietuviai neišsižadi ir kelionių į Egiptą: „Perka ir į Egiptą, bet pasiklausia, kaip situacija“.

Pašnekovas įžvelgė, kad šiuo metu nenuslūgstantys neramumai Egipte neturėtų labai stipriai išauginti pardavimų Turkijoje.

„Šiaip Egiptas ne itin populiarus vasarą, tai – žiemos kryptis. Dėl to nemanau, kad tai gali daryti įtaką pardavimams, sakykime, Turkijos“, - tęsė pašnekovas.

T. Rimkus teigė, kad kelionių Turkijoje pardavimai labiau koreliuoja su analogiškais produktais, pavyzdžiui, atostogomis Bulgarijoje.

Šiemet aiškiai išaugo kelionių Bulgarijoje pardavimai, todėl dėl to Turkija kaip tik galėjo sumažinti savo populiarumą.

Sutaupyti galima užsisakius iš anksto

Bijantiems augančių kelionių kainų Turkijoje siūloma savo atostogas planuoti kuo anksčiau. Kaip DELFI teigė „Tez Tour“ atstovė spaudai Inga Aukštuolytė, įsigyjant kelionę iš anksto suteikiamas didesnis viešbučių, ekskursijų, kitų paslaugų pasirinkimas, todėl kainos ir kokybės santykis yra palankiausi klientui.

„Šiaip kelionių į Turkiją kainos išlieka panašios kaip ir pernai. Prieš naują sezoną viešbučiai įprastai peržiūri kainodarą, įvertina ją paveikti galėjusius veiksnius, tokius kaip, pavyzdžiui, atliktas remontas, pakeistas maitinimo tipas, siūlomos naujos papildomos paslaugos ir pan. Todėl, kaip ir kasmet, dalies viešbučių kainos gali kisti – tiek mažėti, tiek didėti“, - tikino pašnekovė.

Kelionių organizatoriaus atstovė taip pat pripažino nepastebėjusi, kad lietuviai nustoti pirkti keliones Egipte, kuris populiariausias žiemos mėnesiais.

I. Aukštuolytė taip pat pabrėžė, kad vienai kelionių krypčiai sulaukiant mažiau dėmesio iš klientų kitos krypties atostogų kainų didinimas būtų nelogiškas, nes ir taip paklausa išauga.

Kad norint sutaupyti keliones reikia planuoti kuo anksčiau tvirtina ir „Novaturo“ rinkodaros projektų vadybininkas Aurimas Janušauskas.

„Vis daugiau poilsiautojų atostogas planuoja prieš pusmetį, norimą kelionę įsigydami už iki 50 proc. mažesnę kainą. Kuo anksčiau kelionė užsakoma, tuo didesnę nuolaidą gauna klientai“, - kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)