Aplankyti Estiją, Latviją ir Lietuvą vokiečiai planavo jau seniai. Jų manymu, ir mažosios Europos šalys turi ką parodyti, tik ne visiems tai atrodo gera vasaros atostogų kryptis.

Nuosava mašina atvykę į mūsų šalį, turistai iš pradžių apsistojo Vilniuje, vėliau Kaune ir vieną dieną skyrė Klaipėdai.

„Viena diena yra optimalus laiko tarpas, jos visiškai užtenka apžiūrėti Klaipėdos centrą ir senamiestį. Kol kas mūsų atsiliepimai tik teigiami. Įdomu stebėti Klaipėdos architektūrą, matyti seną ir naują pastatą šalia. Tai parodo, kaip viskas keitėsi jūsų šalyje. Vis dėlto didžioji dalis pastatų galėtų būti restauruoti, atkurti", - kalbėjo Wolfgangas.

Paklausti apie kainas Klaipėdoje, Wolfgangas ir Ulrikė išskyrė Lietuvą iš kitų Baltijos šalių.

„Palyginus su Latvija ir Estija, čia yra šiek tiek pigiau. Jeigu lygintume su kitomis Europos šalimis, tuomet gerokai pigiau. Už tą pačią sumą, kurią Vokietijoje išleistum vienam patiekalui, čia gali pavalgyti pirmą, antrą patiekalus ir dar užsisakyti desertą", - stebėjosi jie.

Kalbinami vokiečiai teigė, jog dabartinis jų tikslas - pamatyti kuo daugiau garsių miesto skulptūrų. Juos sutikome apžiūrinėjant žaismingą Stebuklingąjį peliuką, o vėliau keliautojai planavo ieškoti bronzinio Kaminkrėčio.