Tiesa, prie lito pripratusių klientų akis patraukia patiekalų ir gėrimų kainos su neįprasta skaitine išraiška.

Šviežiai spaustos sultys – 12,08 Lt (300 ml), apelsinų ir greipfrutų sultys – 8,29 Lt (200 ml), kiaušinienė su daržovėmis – 9,32 Lt, firminis karališkų krevečių užkandis – 24,17 Lt, alaus “Carlsberg” 0,5 l bokalas – 8,63 Lt.

Tikriausiai ne kiekviena viešojo maitinimo įstaiga pasirenka tokią kainodarą, tačiau kai vartai Palangoje įsikūrusios „Vilos Gražinos“ restorano meniu supranti, iš kur tiek pridygę centų. Eurais tos pačios kainos analogiškai virsta 3,5 euro, 2,4 euro, 2,7 euro, 7 eurai, 2,5 euro.

Kavinę prižiūrintis verslininkas Ramūnas Pocevičius teigė liepos nelaukęs ir meniu su dvigubomis kainomis pasiūlęs klientams iš anksto.

„Specialiai skaičiavome, kad eurais būtų gerai mokėti. Žmonės centais kainose litais nesiskundžia, nes jei kokie penki žmonės pietauja, tai tie centai susisumuoja“, - kalbėjo verslininkas.

Pasak R. Pocevičiaus, jo valdomose kavinėse klientai atsiskaityti eurais gali jau porą metų.

Paklaustas, tai visgi perskaičiuojant kainas buvo branginami patiekalai ar piginami, verslininkas tiksliai neatsakė: „Iš administratorių negirdėjau jokių nusiskundimų iš klientų dėl kainų eurais ir litais“.

Verslininkas teigė, kad artėjantis euro įvedimas jam papildomo darbo sukūrė, tačiau per daug jis nesiskundžiantis.

DELFI primena, kad verslininkai prekių ir paslaugų kainas litais ir eurais turės skelbti pusmetis iki euro įvedimo ir pusmetis po valiutos pakeitimo. Kaip turės būti nurodytos kainos abiem valiutomis, jau galėjote skaityti straipsnyje „Kainos eurais: ką matysime etiketėje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)