Kaip DELFI informavo minėto parko marketingo vadovė Rugilė Goberytė, Druskininkuose buvo įgyvendinta šiek tiek modifikuota Vokietijos praktika. Ten pirčių kompleksuose reikalaujama visiems būti nuogiems. Druskininkų parke pasirinkta ne reikalauti nusirengti, o leisti ir rekomenduoti.

„Propaguodami pirčių kultūrą mes klientus skatiname būti be tekstilės. 18 pirčių dalyje, kuri skirta tik suaugusiems asmenims, kas pusvalandį rengiamos specialios programos, kuriose naudojama druska, medus, kitos priemonės. Vilkint maudymosi kostiumais trintis, pvz., medumi tiesiog nepatogu", – sakė R. Goberytė.

Rengia nuogalių vakarus

Lietuvoje, skirtingai nei Vokietijoje, nuogas žmogus pirtyje nėra savaime suprantama, todėl Druskininkų vandens parko klientams primygtinai nesiūloma viską nusirengti. „Stengiamės žmones po truputėlį pratinti prie naujų tradicijų, kas mėnesį skelbiame nuogalių vakarus su specialia pirčių programa. Jei kasdieną siūlome Juodosios jūros druską, tai tą dieną pasiūlome šokoladinę druską ir panašiai", – pasakojo R. Goberytė.

Mėgstantys be drabužėlių pasikaitinti pirtyse pasakojo, kad nuogas jų kūnas šokiruoja ne vien vyresnio amžiaus žmones. „Vieną kartą mane aštriais žvilgsniais varstė su vyru atėjusi dama – tarsi mano tikslas būtų jos sutuoktinį atmušti", – juokėsi trisdešimtmetė nudistė. Tačiau grasinimas iškviesti policiją buvo vienintelis.

Paklausta, ką tada su drauge darė, moteris sakė susinervinusi ir išėjusi į kitą pirtį. „Aišku, tokie žmonės sugadina nuotaiką. Taigi, prie pirčių yra informaciniai ženklai, kad čia galima kaitintis nuogiems – ko kito jie tikisi?", – nesupranta nuogo kūno nesigėdijanti pirčių mėgėja.

Atrakcionuose nuogaliai nepageidaujami

Druskininkų vandens parko nuotr.
Druskininkų vandens parko marketingo vadovės teigimu, kai kurie klientai pamatę nuogus žmones susigėsta, kiti nustemba ar supyksta. „Tada paaiškiname, kad įeinant į pirčių dalį visur yra ženklai, informuojantys apie tai, kad čia rekomenduojama zona be tekstilės, nupiešti vyras ir moteris be maudomuko. Parką per dieną aplanko tūkstantis žmonių ir mes negalime vienos nuomonės pateikti kaip svarbesnės už kitas", – sakė R. Goberytė.

Vis dėlto, vandens parko pramogų dalyje maudymosi kostiumai ir Druskininkuose privalomi. „Taip yra ne tik pas mus. Minėtoje Vokietijoje taip pat nepriimta nuo pramogų kalnelių leistis be maudomukų", – atkreipė dėmesį marketingo specialistė. Tačiau baseinuose, šalia jų gulėti ant gultų be drabužių – įprasta.

„Mums iki to dar reikia užaugti, nors ir dabar ne tiek daug žmonių to nuogumo bijo", – mano R.Goberytė.

Fotografavo apsinuoginusias moteris

Vandens parko pirčių skyriaus vedėjo Gintaro Kerpakio duomenimis, į nuogalių vakarus susirenka nuo 60 iki 150 žmonių, jie savo pavyzdžiu užkrečia šalia esančius, kurie vis dažniau išdrįsta maudymosi kostiumus palikti už pirties durų ir mėgautis garu, medaus kauke ar druskos šveitikliu.

Dar vienas žingsnis nuogumo skatinimo pirtyse link - vasarą ant pirčių erdvės stogo atidarytas nudistų paplūdimys, kuris tapo ypač populiarus tarp norinčių pasilepinti saulės spinduliais.

„Pliažo ant stogo idėja sklandė nuo vandens parko atidarymo pradžios, pagaliau tai pavyko įgyvendinti ir tikimės, kad ši vieta bus pamėgta tų, kurie trokšta įdegio be jokių maudymosi kostiumėlio paliktų žymių“ – DELFI sakė Druskininkų vandens parko operatoriaus „Druskininkų vandentiekio“ direktorius Edmundas Antanaitis.

Vandens parkas taip pat yra išleidę apsinuoginusių moterų nuotraukų kalendorių, kuris sukėlė didelį atgarsį visuomenėje, bet, darbuotojų nuomone, akivaizdžiai visiems priminė, kad parko pirčių erdvė yra skirta “nuogam” poilsiui.

Taip pat Vandens parke buvo surengta ir „Playboy” žurnalo foto sesija.
Per vanojimo čempionatus, renginiuose „Pirties garas” dauguma dalyvių taip pat būna nuogi.

Vilniuje paslaugų nudistams nebuvo ir nebus?

Impuls LTU" rinkodaros vadovės Giedrės Padagaitės teigimu, Impuls sporto ir pramogų klubuose paslaugų nudistams nėra. „Poreikio taip pat nepastebėjome – net neturėjome tokių užklausimų. Pas mus į baseinus ateina daug vaikų, įvairiausio amžiaus žmonių su skirtingais poreikiais. Jie gali laisvai migruoti po visą klubą, nėra atskirų zonų, todėl išskirti atskiros zonos nudistams neplanuojame, nebent kiltų labai didelis poreikis", – sakė DELFI pašnekovė.

Situacijų, kai neprisidengusiam klientui darbuotojai rekomenduotų apsirengti maudymosi kostiumą, „Impuls LTU" atstovės teigimu, taip pat kol kas nepasitaikė.

„Manau, mūsų kultūroje nepriimtina viešai demonstruoti nuogumą. Atvirkščiai – žmonės labai kuklinasi apsinuoginti", – pastebi G. Padagaitė.

Jai antrino ir Vichy vandens parko marketingo vadovas Robertas Šimkus. Jo teigimu, Vilniuje paslaugų nudistams nėra ir veikiausiai nebus. „Mes orientuojamės į šeimas. Visokių pageidavimų pasitaiko, nes yra įvairių žmonių, tačiau pas mus maudymosi kostiumas – privalomas",– DELFI sakė R. Šimkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (671)