Ši moteris Jungtinėje Karalystėje vadinama šykščiausia iš visų, tačiau buvusi vilkiko vairuotoja tuo didžiuojasi ir giriasi, kad per metus jai pavyksta pragyventi vos už 2400 svarų (3103 Eur).

Britė į pensiją išėjo būdama 60 metų – tokį sprendimą teko priimti dėl sveikatos bėdų. Per metus ji gauna 10 tūkst. svarų (12,93 tūkst. Eur) valstybinę pensiją.

Po to, kai apie jos gyvenimo būdą pradėjo rašyti žiniasklaida, Ilona nusprendė su visais pasidalinti patarimais, kaip jai pavyksta pasitenkinti tokia menka suma. Britė sako, kad būti pavadinta šykštuole šiais pertekliaus ir vartojimo laikais jai tikras komplimentas.

„Toks jausmas, kad žmonės nebesuvokia skirtumo taip noro ir poreikio. Pavyzdžiui, mobilieji telefonai. Vos tik pasirodo naujas modelis, visi jo užsimano. Juk iš tikrųjų, kol veikia senasis, naujo jums tikrai nereikia“, – samprotauja ji.

Ji turi ką pasakyti ir tiems, kurie perka kavą išsinešti: „Niekada gyvenime nepirkite kavos išsinešti. Tai visiška nesąmonė. Tokiems žmonėms juokiuosi tiesiai į akis“.

Moters plaukų džiovintuvas jau skaičiuoja 30 metų, mikrobangų krosnelei mažiausiai 20 metų, o laiptų kilimas pritvirtintas sidabrine lipnia juosta.

Britė atskleidė, ką galima rasti jos šaldytuve. Jame – du žiediniai kopūstai (pirkti labai pigiai, nes pasibaigusi jų galiojimo data (kainavo 10 pensų (0,13 Eur)), pakuotė gelstančių brokolių (10 pensų), šeši pomidorai (10 pensų), trys jogurtai po 35 pensus (0,45 Eur), šaldytų daržovių mišinys, pakelis pievagrybių ir šiek tiek kumpio šuniui ir trims katėms.

Pensininkė tvirtina, kad maitinasi labai kokybiškai – niekada neperka gatavo maisto, viską gamina pati (pavyzdžiui, pirktinius ledus pakeičia trintais ir šaldytais bananais).

I. Richards rašo tinklaraštį, kuriame dalijasi patarimais, kaip taupyti. Jos svetainė internete - meanqueen-lifeaftermoney.blogspot.com – turi labai daug gerbėjų.

Nors ir gyvena itin kukliai, visą gyvenimą moteriai netrūko ambicijų, ji visą tą laiką sunkiai dirbo. Bertone prie Trento, kur jos tėvas dirbo kepėju, o mama plušėjo vietos gamyklos valgykloje, užaugusi britė kartu su dar dviem šeimos vaikais buvo itin savarankiški – patys išsiruošdavo į mokyklą ir atlikdavo namų ruošos darbus.

„Turėjau rimtų ambicijų užsidirbti savų pinigų. Visada buvau itin nepriklausoma“, – prisipažįsta Ilona.

Tikslą pasiekė penkiolikos metusi mokyklą ir pradėjusi dirbti – dirbo pačius įvairiausius darbus, kol, sulaukusi 27 metų, rado svajonių darbą – pradėjo vairuoti vilkiką.

Pirmąjį būstą ji įsigijo sulaukusi 30 metų. Britė niekada taip ir nesukūrė šeimos, tačiau primygtinai tvirtina niekada nenorėjusi vaikų ir nesijautusi vieniša. Be to, nors ir garsėja šykštumu, teigia mokanti save palepinti ir gana dažnai tą ir daranti.

Dažniausiai pensininkė save pradžiugina pakeliu bulvių traškučių. Neseniai gimtadienio proga lankėsi mylimos atlikėjos Lesley Garret koncerte.

Žiniasklaidai Ilona teigia: „Žmonės nuolat kartoja, kokia aš šykštuolė, bet taip nėra. Tiesiog moku gyventi taupiai. Labai didžiuojuosi savo gyvenimo būdu“.

Ilona – vegetarė. Moteris teigia, kad tokia mityba kainuoja gerokai mažiau. Moteris iš su nuolaida prekybos centre įsigyjamų daržovių gaminasi troškinį, kurio jai užtenka maždaug savaitei.

Pateikiame kelias taupiosios britės įžvalgas, kaip sutaupyti:

• Paprašykite svečių atsinešti savo arbatos ar kavos;

• Pirkite ir dėvėkite vyriškus apatinius – jie pigesni ir ilgiau tarnauja;

• Pasistenkite, kad vienas patiekalas kainuotų ne daugiau 1 svaro (1,29 Eur);

• Užuot padidinę būsto šildymą, apsirenkite dar vieną megztinį;

• Vandenį virinkite mikrobangų krosnelėje, o ne virdulyje ant viryklės;

• Apsikirpkite patys;

• Apsipirkti eikite vakare – kai sumažinamos kainos;

• Maisto pirkite tiek, kad nereiktų išmesti pasibaigus galiojimui;

• Kartais pasilepinkite mėgstamais gardumynais ir pramogomis;

• Skieskite vandeniu sultis, indų ploviklį ir skystą skalbiklį;

• Drabužius pirkite dėvėtų rūbų parduotuvėse;

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (448)