SEB bankas informuoja, kad taikydamas naują kainodarą tikisi pakeisti žmonių įpročius, paskatinti dažniau atsiskaityti mokėjimo kortelėmis ir kuo mažiau naudotis bankomatais.

Klientams, kuriems į SEB banko kortelės sąskaitą yra pervedamas darbo užmokestis, nuo liepos 9 d. per mėnesį nemokamai bus galima išsigryninti 500 eurų. Dabar leidžiama nemokama išsigyninti suma – 1015 eurų.

Už minėtas sumas viršijančias operacijas išsiimant grynuosius taikomas 0,4 proc. mokestis, kuris skaičiuojamas nuo limito perviršio sumos. Bankas primena, kad nenorintiems mokėti papildomo mokesčio už grynų pinigų išsiėmimą iš banko kortelės, tai nemokamai galima padaryti parduotuvių, kurios teikia šią paslaugą, kasose.

SEB banko paslaugų planų turėtojai nuo liepos 9 d. nemokamai galės išsigryninti per mėnesį 800 eurų.

Taip pat informuojama, kad mokėjimo kortelės naudojimo mokestis nuo liepos 9 d. bus nurašomas ne kartą per metus, bet kas mėnesį. Tokia mokesčio mokėjimo tvarka banko klientams pradės automatiškai veikti, kai prasidės nauji kortelės galiojimo metai.

SEB bankas praneša, kad nuo liepos 9 d. įsigalios ir nauji populiariausių SEB banko debeto ir kredito mokėjimo kortelių išdavimo ir naudojimo įkainiai. Jie mažės. Pavyzdžiui, standartinės debetinės kortelės metinis mokestis dabar siekia 5,79 euro. Po naujų įkainių įsigaliojimo – 4,8 euro. Kadangi mokestis bus padalintas į 12 dalių ir bus nuskaitomas kas mėnesį, klientui nuo sąskaitos kas mėnesį bus nuskaičiuojama po 0,4 euro. Standartinės kreditinės kortelės mokestis dabar siekia 14,48 eurus per metus. Nuo liepos 9 d. - 14,4 (arba po 1,2 euro kas mėnesį).

Pasak SEB banko prezidento pavaduotojo ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktoriaus Virginijaus Doveikos, daugiau kaip kas antras (58 proc.) SEB banko mokėjimo kortelių turėtojas šiuo metu per mėnesį iš bankomatų pasiima mažiau negu 300 eurų, o iki 500 eurų per mėnesį pasiima net 77 proc. kortelių turėtojų.

"Banko statistika rodo, kad vos per metus SEB banko klientų Lietuvoje atsiskaitymo kortele dalis, palyginti su atsiskaitymu grynaisiais pinigais, sparčiai didėjo − šių metų kovo pabaigoje jau daugiau negu trečdalis (34 proc.) iš visų pinigų, kuriuos SEB klientai išleido mokėdami kortele ir grynaisiais pinigais, buvo mokama kortele. Prieš metus tuo pačiu laikotarpiu šis santykis buvo 31 proc., 2011 m. kovo pab. − tik 25 procentai", - komentavo jis.

Pasak komercinio banko atstovo, per ketverių metų laikotarpį Lietuvos gyventojų atsiskaitymo už prekes įpročiai sparčiai kito ir šiandien matome, kad mokėjimo kortelėmis parduotuvėse ar kitose prekybos vietose žmonės atsiskaito trečdaliu dažniau.

"Be to, lietuviai jau įpranta kortele atsiskaityti ir už nedidelės vertės kasdienius pirkinius − vien pernai atsiskaitymų kortele mokėjimo vietose, kai pirkinio suma neviršija 20−ies litų, skaičius išaugo 14 procentų", - tvirtino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (369)