Tačiau, kaip praneša valstybės institucijos, daug gyventojų jas moka kaip buvo įpratę anksčiau. Dėl to nustojus galioti draudimui, už gydymą gali tekti mokėti patiems.

Kaip jau buvo skelbta, kad nuo sausio 1 d. visas PSD įmokas privalu mokėti „Sodrai“. Į šios institucijos nurodytas sąskaitas PSD įmokas turi mokėti ir visi tie, kurie anksčiau jas mokėjo Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI).

Tačiau šiai institucijai klaidingai sumokėti įmokas vis dar mėgina šimtai gyventojų.

Kaip informavo VMI, pirmadienį nustatyta 170 tokių atvejų, o bendra klaidingai pervedamų lėšų suma buvo 5893 eurų. Antradienį – 134 atvejai, ir 4622 eurų suma.

„Visus gyventojus asmenis asmeniškai informavome apie pokyčius, aktualią informaciją skelbėme ir per visas žiniasklaidos priemones. Tačiau iki šiol nemažai gyventojų įmokas mėgina pervesti į mūsų sąskaitas. Didžiausia rizika, kad kiekvienu minėtu atveju gali būti likę be privalomojo sveikatos draudimo“, – apgailestavo VMI Komunikacijos vadovas Darius Buta.

Apie pokyčius keliskart taip pat pranešė „Sodra“ ir Valstybinė ligonių kasa (VLK).

Pastaroji pirmadienį išplatintame pranešime taip pat priminė, kad tinkamai nesumokėjus įmokų galima netekti sveikatos draudimo.

„Tik laiku sumokėtos nustatyto dydžio PSD įmokos garantuoja, jog susirgęs žmogus neturės problemų gydymo įstaigose, jam nereikės susirgus rūpintis draudimu ar mokėti už gydymą iš savo kišenės“, – informavo VLK.

Tikslesnė informacija, kam ir kiek PSD įmokų mokėti, skelbiama „Sodros“ interneto puslapyje. Sužinoti, ar tebesate draustas privalomuoju sveikatos draudimu, galima VLK svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)