Vykti prie jūros galima keliais būdais: automobiliu, traukiniu, autobusu. Kelionė viešuoju transportu dažniausiai apsimoka, jei prie jūros važiuojama be draugų ar šeimos, tačiau be finansinio aspekto svarbūs ir kiti privalumai bei trūkumai.

Važiuojantys automobiliu penktadienį po darbų rizikuoja įkliūti į spūstis, be to, jei vakaras karštas ir saulėtas, o prie vairo teks praleisti mažiausiai keturias ar penkias valandas, vairuotojas gali pavargti.

Nemenka ir kelionės kaina, jei prie jūros automobiliu važiuoja vienas žmogus. Pavyzdžiui, jei automobilis 100 km sunaudoja 8 litrus degalų, nuvykti prie jūros iš sostinės kainuos apie 120 litų. Žinoma, yra ir privalumų: nemokamai galima gabentis dviratį ir didelį bagažą, lanksčiai keisti kelionės greitį, sustoti pertraukėlių.

Be to, atvykus į vietą privalumu yra ir galimybė keliauti nepriklausomai nuo viešojo transporto tvarkaraščių, bet gali tekti susimokėti už automobilio statymą mieste ar saugomose aikštelėse.

Kelionė traukiniu ar autobusu – pigesnė. Pavyzdžiui, traukinio bilietas Vilnius – Klaipėda kainuoja 49,9 lito, už dviratį teks sumokėti papildomai dar 15 litų. Tiesa, dviračio bilietais verta pasirūpinti iš anksto, nes įprastame reise vietų jiems yra kiek daugiau nei dešimt, o dviratininkų gali būti daugiau. Jei jūsų dviratis neturi bilieto, traukinio viršininkas gali jo nepriimti.

Esant didesniems renginiams, pavyzdžiui, festivaliui Zarasų ežero saloje, prie traukinio, vykstančio Turmanto kryptimi, kabinamas papildomas vagonas dviračiams.

Į pajūrį vykstant traukiniu penktadienį vakare, o grįžtant iš Klaipėdos šeštadienį ar sekmadienį, užkąsti ir atsigaivinti galima vagone restorane, kurio meniu dažnai galima rasti medžiotojų dešrelių, kainuojančių apie 5 litus, kibinų, taip pat saldumynų. Už kelis litus galima įsigyti kavos ir arbatos, gaiviųjų gėrimų. Deja, vagonas restoranas prie traukinio kabinamas tik keturiems reisams: vieną kartą penktadienį vakare, šeštadienį ir dukart sekmadienį. Kitais reisais iš palydovų galima įsigyti saldumynų ir gėrimų, bet ne šilto maisto.

Nors kelionė traukiniu trunka daugiau nei penkias valandas, keliauti juo patogu dėl to, kad vagonuose galima pasivaikščioti, norint, persėsti į vietą su staliuku, be to, nuolat veikia tualetas, traukiniui netenka stovėti spūstyse.

Autobusu vykti į pajūrį kiek brangiau, tačiau, jei norima keliauti su dviračiu, o pasirenkamas dviratį nemokamai gabenantis vežėjas, autobuso ir traukinio bilietų kainos yra artimos.

Vykstant autobusu taip pat yra privalumų, pavyzdžiui, galima naudotis bevieliu internetu, atsigerti kavos ar arbatos, peržvelgti spaudą. Jei kelionės tikslas yra ne Klaipėda, o tolesni miestai, autobusu juos galima pasiekti be persėdimų.

Tačiau kelionė autobusu taip pat trunka daugiau nei penkias valandas, o jeigu autobusas pilnas, be sustojimų poilsiui ją ištverti gali būti sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)