Pristatome dažniausiai pasitaikančių žodžių ir frazių, kuriais žmonės apibūdina save ir savo darbus profesiniame tinkle „LinkedIn“, dešimtuką:

1) Kūrybingas
2) Organizuotas
3) Veiksmingas
4) Motyvuotas
5) Sukaupęs didelę patirtį
6) Daug pasiekęs
7) Pažangus
8) Atsakingas
9) Gebantis analizuoti
10) Galintis spręsti problemas

Šių metų sąrašo naujokai – epitetai „atsakingas” ir „gebantis analizuoti”. Jie pakeitė frazę „bendravimo įgūdžiai” ir būdvardį „veiklus”, rašo cnbc.com.

Kalbant apie besaikį žodžio „kūrybingas” vartojimą, „LinkedIn“ atstovė Nicole Williams turi savo nuomonę: negalime savęs vadinti kūrybingu vien norėdami pasirodyti. Vartojant šį epitetą, jį būtina iliustruoti nuorodomis į projektus, prie kurių dirbote, ir kurie „iš tikrųjų buvo kitokie, unikalūs ir patraukiantys dėmesį“.

Ir šis žodis patinka ne tik amerikiečiams.

„Kūrybingais” save noriai apibūdina ir savo srities profesionalai iš Kanados, Australijos, Naujosios Zelandijos, Vokietijos, Singapūro, Švedijos ir Nyderlandų.

Epitetas „motyvuotas” dominuoja specialistų Malaizijos, Saudo Arabijos, Pietų Afrikos Respublikos, Jungtinių Arabų Emyratų ir Jungtinės Karalystės paskyrose.

Egipto ir Indonezijos gyventojai mėgsta žodį „daugiatautis”, šveicarai puikiai „geba analizuoti”, o ispanai – tikri konkrečios srities „profesionalai”.

Labiausiai nustebino brazilai, dažnai vartojantis epitetą „eksperimentuojantis”. Niekas negalėtų ginčytis – toks apibūdinimas žymiai kūrybiškesnis už „kūrybingą”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)