Viešbučiuose ir turizmo informacijos centre Lietuvos gyventojų laukia malonios staigmenos: čia lietuvių kalba miesto savivaldybė kartu su turizmo informacijos centru leidžia kurorto naujienų laikraštį, be to, yra papildomos informacijos lietuviškai.

Svečiai iš kaimyninės šalies Ventspilyje vertinami – jų su šeimomis itin gausiai atvyksta vasarą. Tuo įsitikino ir DELFI: lietingą popietę Ventos upės pakrantėje daugiausiai vaikšto lietuvių šeimos.

„Atostogoms Ventspilį pasirinkome todėl, kad čia patrauklesnės kainos, aptarnavimas malonesnis ir nėra žmonių grūsties kaip Šventojoje ar Palangoje. Anksčiau atostogaudavome Lietuvos pajūryje, bet mums patinka čia esanti erdvė, ramybė, o ir priėjimas prie pajūrio daug patogesnis“, - pasakojo su keturių asmenų šeima prie Latvijos jūros atvykęs vilnietis Kęstas.

Pasak jo, ne mažiau svarbu ir tai, kad Ventspilyje yra pigiau nei Lietuvos pajūryje nuomotis būstą. Tiesa, viešojo maitinimo paslaugos kainuoja tiek pat, kiek Lietuvoje arba net brangiau.

Kęstas su šeima
„Jeigu palyginti būsto nuomos kainas, Lietuvoje jos yra dvigubai didesnės. Mūsų pajūryje sunku rasti išsinuomoti butelį už 150 litų, o čia – jokių problemų. Už 100 eurų (345 litus) galima gyventi keturias dienas bute netoli jūros, o toliau – ir už 50 litų para. Man patinka, kad aptarnavimas čia tikrai geresnis, patiko ir kaip šeimininkai kalba, ir kaip viskas paruošta, smulkmenos – malonesnės“, - dėsto poilsiautojas.

Į Ventspilį Kęstas su šeima šiemet atvyko pirmą kartą ir sako svarstantis, gal kitąmet verta vykti į Liepoją.

„Mes čia atostogaujame antrą dieną, bet pabūsime iš viso savaitę. Pastebėjau, kad Ventspilyje paplūdimiai daug tvarkingesni, kur reikia – padažyta, tad bendras vaizdas iš karto geresnis. Kai lietus lijo, su vaikais buvome vandens parke. Čia yra mažiau atrakcionų nei Lietuvoje, bet ir kaina mažesnė, taigi, manau, kad Ventspilyje tikrai neprastesnė situacija“, - apibendrino Vilnietis.

Atvyko patys ir pasikvietė artimuosius

Vaida
Netoli Kauno gyvenanti Vaida sako, kad į Ventspilį atvyksta ne pirmą kartą, o šiemet čia atvažiavo ne tik su savo šeima, bet pasikvietė ir daugiau giminių.

„Šią vietą mums parodė brolis, kuris gyvena Klaipėdoje ir su šeima nuolat čia poilsiaudavo. Prikalbino mus, o dabar jau dauguma mūsų brolių ir seserų čia yra buvę su šeimomis. Šį kartą atkeliavome ne tik su savo šeima, bet pasikvietėme ir pusseserės šeimą“, - pasakoja moteris.

Anot jos, Ventspilis jiems yra sudaręs europietiškos į šeimą orientuotos poilsiavietės įspūdį.

„Mes džiaugiamės, kad minimaliomis sąnaudomis galime čia gerai pailsėti savaitę, nes kainos mus iš tiesų labai džiugina. Esame atostogavę ir užsienio valstybėse, tačiau šeimoje labiau pripažįstame pažintinį turizmą nei pasyvų poilsį, čia vaikams pakanka pramogų, o ir mums norisi pažinti naujas vietas, tad poilsio Palangoje ar Šventojoje, kur pagrindinė pramoga – gulėjimas pliaže, nepakanka. Tiek veiklos kiek čia, Ventspilyje, mes neradome niekur: vaikams pakanka treniruoklių parkuose ir veiklos paplūdimyje“, - teigia Vaida.

Ji sako, kad šeimai patinka Ventspilyje esanti švara: niekas po pliažą nevedžioja ir nemaudo šunų kaip Palangoje, pakanka tualetų, persirengimo kambarių.

„Jokios įtampos ar streso: nei laukti prie persirengimo būdelių, nei prie vandens, gal tik saulėtomis mažoka dviračių ir norint išsinuomoti, reikėtų šiek tiek palaukti. O visa kita kainuoja juokingai: valandą trunkantis plaukimas laivu suaugusiam – 5 litai, vaikui – 2 litai, tai pasakykite, kur tokios kainos yra Lietuvoje, todėl verta čia važiuoti“, - dėsto poilsiautoja su šeima poilsiauti atvažiavusi už 460 kilometrų.

Pasak jos, nedidelės ir nuomos kainos: žmogui nuomos kaina parai siekia 30 litų. Šeima gyvena suremontuotame 3-ijų kambarių bute penkiese, naudojasi reikalinga buities technika.

„Pasižiūrėjome, kad kainos ir vandens parke yra nedidelės, pavyzdžiui, penkių asmenų šeima gali pramogauti dvi valandas už 40 litų nuo 18-os valandos. Ten yra ir pirtys, ir baseinai, tad čia iš tiesų gali sau leisti žymiai daugiau nei Lietuvoje“, - skaičiuoja Vaida.

Ji dėsto, jog lietingą vakarą su vaikais norėjo eiti žiūrėti filmo į observatoriją, bet negavo bilietų – viskas išpirkta. Suaugusiam bilietas kainuoja 10 litų, vaikui – 5 litus.

Kavinėse kainos - panašios

Prie turistus plukdančio laivo teko sutikti dar daugiau lietuvių. Živilė su šeima čia sako atvykusi taip pat pirmą kartą.

“Mums Ventspilyje labai patinka, tik kad šalta. Kainų skirtumo nelabai pajutome, atrodo, kavinėse maistas kainuoja panašiai, kaip ir pas mus. Tiesa, gatvėse švariau. Mes iš Tauragės, tad čia važiavome apie keturias valandas, nes Palanga atsibosta, norisi kur nors kitur nuvykti. Kainos nelabai nelabai nustebino, juk ir Palangoje galima ir už 50-imt, ir už 250-imt litų apsigyventi. Tiesa, Ventspilyje yra ir labai pigių nakvynių“, - dėstė moteris.

Vyresnio amžiaus pora iš Skuodo Liuda ir Antanas į Ventspilį užsuko grįždami į Lietuvą. Jie savo atostogoms taip pat pasirinko Latviją.

?Ventspilyje esame nebe pirmą kartą, bet dabar juokiamės, kad pigiau plaukiosime laivu negu kad išgėrėme kavos: laivas perpus pigiau nei kava. Mes čia užsukome dėl to, kad šis miestas mums pakeliui į namus, norėjome juo dar kartą pasigrožėti. Atvykome čia su savo transportu – kemperiu, tad nakvynės pirkti neteko“, - įspūdžiais dalijosi Liuda.

Pora prieš tai nakvojo Latvijos Kolkos iškyšulyje esančiame kempinge. Jis yra įsikūręs tarp Baltijos jūros ir Rygos įlankos.

„Mokėjome 5 latus už nakvynę su kemperiu. Ten gavome elektros, vandens, tualetu, o ir vieta labai nebloga“, - dėstė Antanas.

Ventspilį rugpjūtį apžiūrėkite galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (469)