Vartotojai, įsigiję Austrijos prekiniu ženklu „First FA-5411-7“ pažymėtus elektrinius virdulius (partijos Nr. P. Y. 03/2014, talpa 1,7 l, pagaminti Kinijoje), gali juos grąžinti prekybininkams ir atsiimti sumokėtus pinigus, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Pranešime rašoma, kad vartotojas kreipėsi dėl pašalinio kvapo, atsirandančio šiuo virduliu užvirinus vandenį. Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai įmonės tiekėjos – UAB „Trajektorija” (Gedimino g. 2, Kaunas) parduotuvėje atrinko šios partijos gaminį ištirti laboratorijoje.

Ištyrus paaiškėjo, kad vartotojas skundėsi ne be pagrindo – virdulys iš tikrųjų suteikė vandeniui silpną skonį.

Nustačius, kad šios partijos virduliai neatitinka reikalavimų ir yra galimai nesaugūs, Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė prekiauti šiais gaminiais ir nurodė surinkti juos iš rinkos.

Apie nesaugius virdulius Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)