Pagalbinio darbininko ieškanti įmonė nurodo, kad turintys skolų dėl darbo nesikreiptų.

„Kaip žmogui tas skolas grąžinti, jei darbo nėra?“ - svarstė vyras. Tačiau įmonės personalo vadovas tikino, kad skolininkai, kaip parodė patirtis, į darbą žiūri neatsakingai.

Darbo biržos internetiniame puslapyje įmonės „Tankos“ skelbimą radęs alytiškis teigė, kad įmonė, iškeldama tokias sąlygas norintiems įsidarbinti, tik skatina žmones išvažiuoti į užsienį, nes kitaip užsidirbti neįmanoma.

„Darbo biržos puslapyje šiandien patalpintas skelbimas, kad įmonė „Tankos“ ieško pagalbinio darbininko. Man „užkliuvo“ viena iš nurodytų sąlygų: „Turintiems skolų nesikreipti".

Tai kokiu būdu tada žmonėms grąžinti skolas? Tai vos ne skatinimas vykti į užsienį ir taip grąžinti skolas. Juolab ši įmonė maždaug prieš metus žadėjo priimti dirbti pabėgėlius. Kuo prastesni skolų turintys žmonės?“- rašė alytiškis.

Įmonės „Tankos“ personalo vadovas Marius Jančius patikino, kad jokio išankstinio nusistatymo prieš žmones, turinčius skolų, nėra.

Tačiau įmonė su skolininkais jau ne kartą turėjo karčios patirties.

„Tiesiog pastebėjome, kad daug skolų turintys žmonės dažnai nepasirodo darbe, turi mažiau atsakomybės. Jau daug žmonių išėjo iš darbo dėl panašių problemų.

Būna, kad ir policija ieško skolininkų, atvažiuoja į darbovietę ir išsiveža juos į teismus. Taigi įmonės praktika su skolų turinčiais darbuotojais nėra gera. Jie nemoka išsilaikyti įmonėje“, - sakė M. Jančius, teigęs, kad darbo skelbime nurodyta sąlyga tikrai netaikoma tiems žmonėms, kurie pasiėmę paskolas būstui ar kitiems dalykams. Problemų sukelia tik daugybę greitųjų kreditų pasiėmę ir jų negrąžinantys asmenys.

Darbo pokalbio metu įmonės atstovams tenka pasikliauti būsimų darbuotojų žodžiu, kad jie skolų neturi, tačiau visa tiesa paaiškėja vėliau.

„Žmones priimame, norime atvesti į doros kelią. Gaila, bet dažniausiai būna atvirkštinis variantas“, - kalbėjo M. Jančius.