„Ir turi puikius pelnus. Yra tokie prekybos centrai, kurie neprekiauja nei cigaretėmis, nei alkoholiu, ir puikiai išsiverčia, konkuruoja su kitais prekybos centrais. <...> Vokietijoje prieš keletą metų buvo uždaromos ne tiktai sekmadieniais parduotuvės, bet ir šeštadieniais. Bet paskui jie grįžo ir šeštadieniais dirba iki 3-4 valandos. Kitaip sakant, sudaromos sąlygos šiek tiek kitaip pakreipti savo gyvenimą“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo V. Plečkaitis.

Anot diplomato, svarbiausiai turėti omenyje, kad visi žmonės turi turėti teisę per šventes būti su savo šeima, vaikais, turėti laisvo laiko.

„Mes matome, kad Lietuvoje diktuoja savo taisykles didieji prekybos centrai. Ir koks jų interesas? Aš manau, kad prekybinių centrų vadovai nei vienas šeštadieniais, sekmadieniais nedirba. Kam jiems dirbti, tegul dirba kiti. Čia yra tokia nelygybė kitų, mažesnes pozicijas užimančių žmonių atžvilgiu“, - teigė pašnekovas.

V. Peškaitis taip pat mano, kad prekybos centrai jau suformavo mums poreikius ir įpročius, kurių anksčiau net neturėjome.

„Prekybos centrai formuoja mūsų visuomenei poreikius tam tikrus. Jau jie suformavo, jau dalis visuomenės negali apsieiti be tų parduotuvių. Jis neturi ką veikti sekmadienį, jie eina į parduotuvę pasivaikščioti, su kažkuo susitikti. <...> Man atrodo, kad mūsų visuomenėje per daug sureikšminama ta rinka. Rinka yra reguliuojama visame pasaulyje, valstybė reguliuoja. O valstybei tuos įgaliojimus duoda tauta. Žmogus yra juk sąmoninga būtybė, jis turi daryti taip, kad jo gyvenimas būtų geresnis. O tas gerumas nėra vien tik pinigai ir prekės. Jis turi turėti savo asmeninį gyvenimą, savo šeimos gyvenimą, moralines vertybes“, - kalbėjo buvęs Lietuvos ambasadorius Šveicarijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (367)