Su portalu DELFI susisiekusi Agnė (vardas pakeistas – DELFI) pasidalijo savo pastebėjimu po mažo laimėjimo „Teleloto“ loterijoje.

„Lošimo metu spėjau užbraukti eilutę ir tokių žaidėjų, kurie užbraukė eilutę buvo 15 467. Jiems buvo skirta 30 899 eurų suma“, – pasakojo moteris.

Paskaičiavusi, kiek turėtų gauti kiekvienas laimėtojas, „Teleloto“ loterijos dalyvė gavo 1,9977 euro.

„Kodėl atvykus į „Perlo“ išmokėjimo kasą buvo išmokėta 1,5 eurų suma?, – domėjosi laimėtoja. – Kodėl nebuvo galima išmokėti 1,9 euro. Kodėl būtent 1,5 euro? Kas sudarinėja tokias taisykles? Ar ne per daug skaudžiai yra apgaudinėjami žaidėjai? Ir kodėl skirta suma yra tokia nenormali (30899 eurai)? Tarsi specialiai padaryta, kad iki sveiko – 2 eurų – skaičiaus trūktų 0,023 euro“.

Bendrovės „Olifėja“, organizuojančios „Teleloto“ žaidimus, atstovė Fausta Mikalauskaitė teigė, kad išmokant loterijos „Teleloto“ laimėjimus, jie apvalinami 50 euro centų tikslumu į mažesnę pusę.

„Pavyzdžiui, šiuo konkrečiu atveju, kai laimėjimo suma – 1,99 euro, laimėtojui išmokama 1,5 euro“, – aiškino loterijos organizatoriaus atstovė.

Pasak F. Mikalauskaitės, toks apvalinimas yra nustatytas „Teleloto“ loterijos taisyklėse.

„Pažymėtina, kad apvalinimas buvo numatytas nuo pat „Teleloto“ organizavimo pradžios. Tokia sąlyga supaprastina laimėjimų išmokėjimą bilietų pardavimo vietose ir pagreitina pačią išmokėjimo operaciją“, – teigė ji.

„Olifėjos“ atstovė tikino, kad nuo apvalinimo susikaupusi suma grįžta į laimėjimų fondą.

„Dažna situacija, kai po „Teleloto“ tiražo paaiškėja, kad mažiausias laimėjimas (pvz., už kampų kombinaciją) yra mažesnis už 1 eurą. Loterijos įstatymas nurodo, kad mažiausias laimėjimas negali būti mažesnis nei bilieto kaina. Esant tokiai situacijai, kuri pasitaiko gana dažnai, laimėjimas yra padidinamas iki 1 euro“, – užtikrino pašnekovė.

F. Mikalauskaitė taip pat pridėjo, kad laimėjimų apvalinimo taisyklė yra įprasta loterijų organizavimo praktika, plačiai taikoma loterijų organizatorių visame pasaulyje.

Lošimų priežiūros tarnybos Licencijų ir leidimų skyriaus vedėja Ingrida Žaldarienė komentavo, kad pagal galiojančius įstatymus loterijų taisykles tvirtina loterijų organizatorius, suderinęs su tarnyba.

„UAB „Olifėjos“ nurodyta laimėjimų sumos apskaičiavimo tvarka yra įtvirtinta loterijos „Teleloto“ taisyklėse“, – patvirtino ji.

Kartu I. Žaldarienė patvirtino galiojančią tvarką, kad loterijos laimėjimo vertė negali būti mažesnė už loterijos bilieto kainą: „Teleloto“ atveju – 1 euras. Taip pat loterijų organizatoriui galioja reikalavimas laimėjimų fondui skirti ne mažiau kaip 50 proc. nominalios loterijos bilietų vertės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (667)