Vilniečiai Aivaras ir Lina teigia išsiruošę į Druskininkus antrąją Velykų dieną, nes ne kartą girdėjo, kad šis kurortas, skirtingai nuo Pajūrio, skelbiasi laukiantis svečių visais metų laikais. Išbandę keletą procedūrų gydykloje, persikėlę per Nemuną keltuvu ir pasigrožėję jau pražydusia narcizų pieva Vijūnėlės parke, vilniečiai praalko, todėl nusprendė paieškoti jaukaus restoranėlio miesto centrinėje dalyje.

„Išties nustebome, kad suradę kelis restoranus tegalėjome paklebenti užrakintas duris. Paaiškėjo, kad jie nedirba nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. O antroji Velykų diena visada būna pirmadienį, bet kas čia teiksis į kalendorių pažiūrėti. Visi išėjo švęsti. Nenorit – nereikia. Pavalgysime pakeliui į Vilnių“, – sakė Aivaras.

Jis persiuntė kelias nuotraukas, kuriose užfiksuotos Druskininkų restoranų darbo valandos.

Nesėkmingai bandžiau pasiteirauti, kodėl restoranas „Velvetti“ nedirba antrąją Velykų dieną jo savininko ir įkūrėjo Remigijaus Žižio. Deja, jo telefonas buvo išjungtas.

Antradienį restorano „Toli Toli“ savininkė Indrė Armalytė sutiko pakomentuoti šią situaciją.

„Ne sezono metu darbus pradedame nuo ketvirtadienio, mat paprastomis dienomis žmonių srautai nepakankami. Jei nutartume dirbti daugiau, tektų formuoti antrąją pamainą. Tokiu būdu itin stipriai rizikuotume. Vasarą – kas kita“, – teigė I. Armalytė.

Restorano savininkės teigimu, Druskininkuose nelengva rasti patikimų darbuotojų, todėl reikia juos motyvuoti, o galimybė nedirbti per šventes jiems svarbi.

„Kitas argumentas – darbuotojams mokami dvigubi atlyginimai už šias dienas. Tai gerokai keičia sumą, kurią turėtume suprekiauti. Tuo labiau, kad kiek bandėme dirbti per kitas šeimos šventes, vos vos surinkdavome minimalią reikiamą sumą.

Suprantu, kad žmogui iš šalies gali būti keblu supaisyti kas ir kaip. Mums patiems būtų itin smagu, jei galėtume dirbti nuolat ir svečius džiuginti kasdien. Deja, nepastovus ir nepakankamas žmonių srautas formuoja tam nepalankią situaciją. Tad sprendimas gal ir nedžiuginantis, bet priimtas įvertinus visas rizikas“, – paaiškino I. Armalytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)