Kurorto svečiai nustebo radę antrąją Velykų dieną uždarytus restoranuspapildyta restorano komentaru

 (137)
Jeigu pirmąją šv. Velykų dieną dauguma lietuvių švenčia namie, tai antrąją jau tapo įprasta lankyti gimines ir draugus arba išsiruošti į netolimą kelionę. Druskininkų kurortas jau ne vienerius metus yra viena mėgiamiausių šalies didmiesčių gyventojų savaitgalio ar vienos dienos išvykų krypčių, tačiau antrąją Velykų dieną čia apsilankę poilsiautojai negali atsistebėti vietinio verslo nerangumu.
Neveikiantys restoranai Druskininkuose
© DELFI skaitytojas

Vilniečiai Aivaras ir Lina teigia išsiruošę į Druskininkus antrąją Velykų dieną, nes ne kartą girdėjo, kad šis kurortas, skirtingai nuo Pajūrio, skelbiasi laukiantis svečių visais metų laikais. Išbandę keletą procedūrų gydykloje, persikėlę per Nemuną keltuvu ir pasigrožėję jau pražydusia narcizų pieva Vijūnėlės parke, vilniečiai praalko, todėl nusprendė paieškoti jaukaus restoranėlio miesto centrinėje dalyje.

„Išties nustebome, kad suradę kelis restoranus tegalėjome paklebenti užrakintas duris. Paaiškėjo, kad jie nedirba nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. O antroji Velykų diena visada būna pirmadienį, bet kas čia teiksis į kalendorių pažiūrėti. Visi išėjo švęsti. Nenorit – nereikia. Pavalgysime pakeliui į Vilnių“, – sakė Aivaras.

Jis persiuntė kelias nuotraukas, kuriose užfiksuotos Druskininkų restoranų darbo valandos.

Nesėkmingai bandžiau pasiteirauti, kodėl restoranas „Velvetti“ nedirba antrąją Velykų dieną jo savininko ir įkūrėjo Remigijaus Žižio. Deja, jo telefonas buvo išjungtas.

Antradienį restorano „Toli Toli“ savininkė Indrė Armalytė sutiko pakomentuoti šią situaciją.

„Ne sezono metu darbus pradedame nuo ketvirtadienio, mat paprastomis dienomis žmonių srautai nepakankami. Jei nutartume dirbti daugiau, tektų formuoti antrąją pamainą. Tokiu būdu itin stipriai rizikuotume. Vasarą – kas kita“, – teigė I. Armalytė.

Restorano savininkės teigimu, Druskininkuose nelengva rasti patikimų darbuotojų, todėl reikia juos motyvuoti, o galimybė nedirbti per šventes jiems svarbi.

„Kitas argumentas – darbuotojams mokami dvigubi atlyginimai už šias dienas. Tai gerokai keičia sumą, kurią turėtume suprekiauti. Tuo labiau, kad kiek bandėme dirbti per kitas šeimos šventes, vos vos surinkdavome minimalią reikiamą sumą.

Suprantu, kad žmogui iš šalies gali būti keblu supaisyti kas ir kaip. Mums patiems būtų itin smagu, jei galėtume dirbti nuolat ir svečius džiuginti kasdien. Deja, nepastovus ir nepakankamas žmonių srautas formuoja tam nepalankią situaciją. Tad sprendimas gal ir nedžiuginantis, bet priimtas įvertinus visas rizikas“, – paaiškino I. Armalytė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Mano eurai

Nenustebkite: „Sodra“ pradėjo pinigų nurašymą nuo skolininkų sąskaitų (182)

„Sodra“ skelbia pradėjusi kas mėnesį nurašyti skolas iš skolininkų sąskaitų.

Tyrimas: likę be pajamų 2 iš 3 Lietuvos gyventojų išsiverstų iki 3 mėnesių (13)

„Swedbank“ Finansų instituto užsakymu atliktas tyrimas atskleidė, kad netekę savo pajamų šaltinio 65 proc. Lietuvos gyventojų susidurtų su finansinėmis problemomis.

Ištyrė, kaip lietuviai medžioja nuolaidas (5)

Rasti produktus žemiausiomis kainomis svarbu daugumai pirkėjų, tačiau daro tą gyventojai pakankamai skirtingai.

Vokietijos finansų ministras: euras išgyvens rinkimus Prancūzijoje (8)

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaueble ragina nesijaudinti dėl prezidento rinkimų Prancūzijoje ir mano, kad euras juos išgyvens ramiai, rašo CNBC.

To, ką patyrė Vilniaus restorane, nematė net filme: suplėšė pinigus ir metė į veidą atnaujinta 20:09 (393)

Į DELFI kreipėsi skaitytoja Rūta, papasakojusi apie netikėtą vakaro baigtį Vilniaus restorano. „To nesu mačiusi net filmuose“, – prisipažino ji ir laiške papasakojo, kaip maitinimo įstaigos savininkas suplėšė jos vyro paduotus 50 eurų. Restorano „La cocine de Jose“ savininkas prisipažįsta – iš tiesų taip pasielgė, nes neištvėrė nemalonių komentarų, kurių, jo manymu, sulaukė, nes yra užsienietis.