Laikydami įvairiaspalvius tulpių žiedus pirkėjai tvirtino, kad pinigų negaili net brangiausioms gėlėms.

7 valandą darbą Panevėžio centriniame turguje pradėjusi Violeta klientų gausa nesiskundė.

„Šiandien visi perka tik tulpes, o kitos gėlės tarsi užmirštos. Labai džiugu, kad vyrai rūpinasi Lietuvos moterimis ir įsigyja po 25, 40 ar net 100 žiedų. Su didžiuliu glėbiu gėlių jie eina sveikinti bendradarbių, o savoms moterims dažniausiai išrenka po tris tulpes“, – „Sekundei“ pasakojo prekybininkė.

Tulpių karalystė

Klientų stoka nesiskundė ir Kristina. Nors, kaip prisipažino pašnekovė, turinti kitą darbą, Kovo 8-oji jai tapo malonia tradicija – pasiima atostogas tam, kad prisidėtų prie tėvų verslo ir padėtų pirkėjams išsirinkti geriausią variantą.

Prekiautoja tikino, kad bėgant metams nesikeičia ne tik įprotis rinktis būtent tulpes, bet ir geidžiamiausios jų spalvos.

„Dažniausiai perkami geltoni ir violetiniai žiedai, o išrankesnieji bei mėgstantieji naujoves dėmesį atkreipia į šampaninę ir oranžinę spalvas. Įdomu, kad šiais metais savo pirkėją rado ir baltos tulpės, nors anksčiau jos nebuvo populiarios“, – atskleidė Kristina.

Pasak jos, šią dieną po vieną tulpę dažniausiai perka savo koleges norintys pasveikinti vyrai, o mylimosioms ir mamos nepagaili daugiau žiedų.

Pardavėjų teigimu, šiais metais gėlių kainos tos pačios, o tulpių galima rasti nuo 50 centų.

Išsirinkti nesunku

Ieškodami gražiausių žiedų vyrai tvirtino, kad šį kartą nesunku išrinkti, kokiomis gėlėmis pradžiuginti mylimas moters ir koleges. Dauguma jų norėjo įsigyti tulpių, tačiau akys krypo ir į mažiau populiarias gėles.

„Šiais metais mamai ieškau dviejų gėlių, nes sesuo dar mokykloje ir nespės nupirkti. O išsirinkti visai nesunku. Mamos namuose karaliauja vienos rūšies gėles, tad jų ir dairausi“, – kalbėjo Edgaras.

Renkantis žiedus su sunkumais neteko susidurti ir Eugenijui. Vyras juokavo ieškantis kuo brangesnių gėlių – tai jį esą įpareigoja amžius.

„Ketinu sveikinti žmoną ir dukterėčią, o išrinkti visai nesunku. Juk svarbiausia ne gėlės, o pats gestas. Nuo senų laikų esu įpratęs paminėti šią dieną ir tradicijos atsisakyti neketinu“, – tikino panevėžietis.

Kovo 8-osios proga vyrai skubėjo ieškoti žiedų ne tik mamoms bei mylimosioms, bet ir bendradarbėms.

„Su kolegomis nusprendėme pasveikinti kartu dirbančias moterims – joms dovanosime po tris gėlytes. Tikimės, kad tai praskaidrins darbo dieną“, – vylėsi Rimas.

Perka ir moterys

Trečiadienio rytą šalia gėlių prekystalių rikiavosi ir dailiosios lyties atstovės. Įvairiaspalvių žiedų ieškančios moterys džiaugėsi švente ir tvirtino, kad nereikia laukti, kol kas nors pasveikins. Šventę galima susikurti ir pačioms.

Viena iš tokių – panevėžietė Vanda.

„Visuomet mėgstu save palepinti gėlėmis. O nuomonė, kad jas privalo dovanoti tik vyrai, man atrodo klaidinga. Tiesą sakant, maniškis jų nemoka išrinkti, todėl visuomet liepia pačiai nusipirkti norimų žiedų. Šįkart tulpių perku ne tik sau, bet ir netoliese dirbančiai dukterėčiai“, – juokėsi moteris.

Panevėžietė sakė, kad nors gėlių nusiperka pati, sutuoktinis visuomet suranda kitą būdą, kaip ją nustebinti ne tik Moters dienos, bet ir kitų švenčių proga.

Požiūriui, kad sveikinti turi tik vyrai, nepritarė ir Janina. Ji ketino nudžiuginti savo tetą.

„Kovo 8-osios proga reikia pasveikinti vyresnius žmones, parodyti jiems pagarbą. Ir visai nesvarbu kas dovanoja gėlių – vyras ar moteris. Ar pati ką nors gausiu, dar nežinau. Tikiuosi, kad sūnus bent apkabins, parodys dėmesį, o gėles tikrai nėra pats svarbiausias dalykas“, – įsitikinusi ji.

Nors prieš kiekvieną Tarptautinę moters dieną būna besipiktinančiųjų, kad minime sovietinę šventę, visi „Sekundės“ kalbinti panevėžiečiai tam nepritarė. Pasak jų, džiugu, kad yra dienų, kurios skatina parodyti dėmesį, taigi negatyvių dalykų ieškoti nereikėtų.