Bestselerio „Milijonierius automatiškai“ (angl. „The Automatic Millionaire“) autorius David‘as Bach‘as kalbėdamas su dienraščiu „Business Insider“ teigė: „Šis patarimas yra amžinas, nors kartais atrodo, kad jis labai nuobodus. Tačiau taip ir turėtų būti, nes, reiškia, jis – veiksmingas.“

„Jeigu jums yra kiek per 20 metų ir norite patarimo, kaip pakeisti savo finansinę situaciją, viskas, ką jums reikia daryti tai automatiškai kasdien iš darbo atlyginimo atidėti vienos valandos dydžio sumą“, - kalbėjo vyras, kuris 25 metus praleido turto valdymo industrijoje.

Pasak D. Bach‘o, šis patarimas yra vadinamojo „pirmiausiai sumokėk sau“ (angl. „pay-yourself-first“) plano dalis.

Pagal jį, žmogus banke turėtų nusistatyti, kad dalis jo gaunamo darbo užmokesčio automatiškai būtų pervesta į taupymo sąskaitą, dar prieš pinigams atsiduriant asmeninėje sąskaitoje.

Taip yra užtikrinama, kad banke esantys pinigai laikui bėgant augs, o ir žmogui nereikės kasdien rūpintis ir patiems pinigų pervedinėti.

Savo planą vyras aiškino taip: sakykime, per metus nuolatiniame darbe, pilnu etatu uždirbate 50 tūkst. dolerių (apie 47 tūkst. eurų).

Dirbate 40 valandų per savaitę, tai per metus jums sumokės už maždaug 2 080 darbo valandų. Reiškia, per valandą uždirbtumėte apie 25 dolerius (apie 24 eurus). Pasak Bach‘o, jeigu kasdien atidėsite vienos valandos vertės darbo atlygio dalį, tuomet ateityje dėl pinigų galėsite nesirūpinti.

Kalbėdamas apie taupymo svarbą, vyras prisiminė „Federal Reserve“ atliktą tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad daugiau nei pusė dirbančių amerikiečių neturėtų pakankamai pinigų apmokėti skubaus įvykio išlaidas, tačiau beveik visi jie rytais perka kavą išsinešimui bei planuoja įsigyti naują telefoną.

Būdamas 30 metų amžiaus D. Bach‘as tapo milijonieriumi.

Anot jo, jam tai pasiekti pavyko būtent automatinio taupymo dėka, o žmones jis skatina pradėti taupyti po bent kelis svarus į dieną. Vyras įsitikinęs – taupymas jūsų gyvenimą gali apversti aukštyn kojomis.