13
Kitas

3. Nori dirbti

Tačiau turtingi žmonės iš tiesų mąsto kitaip, ir to tikrai nepaneigsi, savo straipsnyje, kurį spausdina „The Business Insider“ rašo asmeninių finansų klausimais patarinėjantis Nealas Frankle'as. Per pastarųjų 30 metų jis yra dirbęs ir su itin turtingais, ir ne tokiais pasiturinčiai žmonėmis. Jis matė, kaip turtuoliai apmąsto kiekvieną savo žingsnį ir kaip jie kraunasi bei išsaugo savo turtus. Gera žinia yra ta, kad kiekvienas gali išmokti „turtingųjų mąstymo“. Taigi, kaip masto pasiturintys žmonės?

1. Turtingi žmonės žino, kad žino ne viską

Daug uždirbantys žmonės suvokia, kad neturi atsakymų į visus klausimus. Todėl jie visuomet ieško ir domisi naujais ir geresniais būdais atlikti vienokį ar kitokį veiksmą. Jie apsupa save žmonėmis, turinčiais skirtingų požiūrių. Jie turi mokytojų ir patarėjų. Jie noriai apsvarsto įvairias idėjas, kurios prieštarauja esamiems jų įsitikinimais, ką ir kaip reikia daryti. Jeigu naujas požiūris yra geresnis už esamą, jie keičia savo požiūrį. Turtingųjų ego netrukdo veikti jų intelektui. Jeigu jie klysta, jie nesipriešina ir nepriima to asmeniškai.

Palyginkite juos su žmonėmis, kurie mano, kad žino viską. Pastarųjų protas jiems sako, kad jie įvaldė savo gyvenimą. Dėl to jie negali išmokti nieko naujo. Blogiausia yra tuomet, kai tokie žmonės nemato, kaip visata jiems signalizuoja „ne“. Jie įsikibę laikosi savo pasenusio požiūrio, ir paprastai realybė su jais susidoroja.

2. Turtingi žmonės užduoda tinkamus klausimus

Nereikia būti genijumi, kad užduotum tinkamus klausimus. Tiesiog nebūk tinginys. Nes reikia sunkiai dirbti, kad gautum atsakymus į daugelį klausimų, kuriuos privalai užduoti, kad tikrai suvoktum konkrečią situaciją. Tikrai greičiau ir patogiau yra užduoti kelis nesvarbius klausimus ir lėkti į priekį negu ramiai atsisėsti ir užduoti tikrai svarbius klausimus.

Pavyzdžiui, jums reikia priimti labai rimtą sprendimą. Greitasis būdas būtų užduoti kelis paviršutiniškus klausimus, kurie tik sutvirtina jūsų jau turimą nuomonę. Tačiau pagal „turtingųjų mąstymo“ būdą turėtumėte atsakyti į šiuos klausimus:

Ko aš tikrai noriu?
Kodėl to noriu?
Kokios yra visos alternatyvos?
Kokie yra kiekvieno požiūrio privalumai ir trūkumai?
Kada noriu, kad tai būtu įgyvendinta?
Kodėl?
Ar yra kitas būdas pasiekti mano tikslą nedarant to ar ano ir pasiekti mano tikslą pigiau?
Kas bus, jeigu padarysime taip ar anaip?
Kas bus, jeigu mes nedarysime taip ar anaip?
Kokius dar klausimus pamiršome užduoti?

Užduodami tokius klausimus galėsite įvertinti, koks būdas yra sudėtingesnis, tačiau duos geresnių rezultatų. Turtuoliai nebijo užduoti tinkamų klausimų ir daryti viską, kad gautų atsakymus į juos.

13
Kitas

3. Nori dirbti

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)