5 eurų per parą dydžio įvažiavimo į Palangą mokestis turėjo įsigalioti nuo kitų metų vasaros. Buvo numatyta, kad jis bus renkamas nuo birželio 1 dienos iki rugpjūčio 31-osios. Tokį principinį sprendimą buvo priėmusi Palangos valdžia.

Tačiau jau rengiamas Palangos miesto tarybos sprendimo projektas, kuriame numatyta, kad įvažiavimo į Palangą rinkliava bus renkama ne nuo kitų metų, o nuo 2017-ųjų vasaros.

„Įvažiavimo rinkliavos neatsisakoma, o tik metams nukeliama data, kai ji bus pradėta rinkti. Priežastis paprasta – viešieji pirkimai. Turime nupirkti paslaugą dėl to mokesčio surinkimo, administravimo. Terminai tokie, kad nespėjame viešųjų pirkimų procedūrų tinkamai atlikti taip, kad mokestį galėtume rinkti jau kitų metų vasarą“, – aiškino Palangos savivaldybės Rinkliavų skyriaus vedėja Žaneta Žulkuvienė.

Jos teigimu, šiuo metu baigiamos rengti viešojo konkurso pirkti mokesčio surinkimo paslaugą techninės sąlygos.

„Kai bus išrinktas nugalėtojas, jam reikės 3-5 mėnesių pastatyti reikiamą įrangą, dar apie mėnesį truks jos testavimas, todėl iki šios vasaros tiesiog nespėjame“, – konstatavo Ž. Žulkuvienė.

Tačiau nuo kitų metų Palangoje tris kartus padidės vadinamasis pagalvės mokestis. Šiuo metu jis siekia 30 euro centų už parą, numatyta mokestį didinti iki euro.

Planuota, kad toks „pagalvės“ mokestis turėjo įsigalioti jau nuo gruodžio 1-osios. Tačiau lapkričio pabaigoje vykusiame Palangos miesto tarybos posėdyje klausimas dėl tokio mokesčio didinimo buvo atidėtas dėl teisinių procedūrų.

Beveik neabejojama, kad gruodžio pabaigoje vyksiančiame miesto tarybos posėdyje politikai patvirtins, kad nuo kitų metų poilsiautojai už nakvynę Palangoje papildomai turės susimokėti eurą, o ne 30 euro centų už parą.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis neseniai taip pat garsiai kalbėjo apie ketinimus didinti įvažiavimo į Kuršių neriją rinkliavą.

Darius Jasaitis

Įvardinti ir skaičiai – vasarą, piko metu, o tai yra nuo birželio 20 dienos iki rugpjūčio 20-osios rinkliava esą galėtų siekti 50 eurų, kai šiuo metu jos dydis yra 10 eurų.

Ne sezono metu už įvažiavimą į Kuršių neriją reikia mokėti 5 eurus.

„Tą 50 eurų idėją atidedame neribotam laikui – gal metams, gal dvejiems, gal dar ilgiau. Jau esu nusprendęs, kad kitais metais kovą posėdžiausiantiems Neringos savivaldybės tarybos nariams pateiksiu siūlymą rinkliavą už įvažiavimą į Kuršių neriją piko metu didinti iki 20 eurų. Kodėl lauksime kovo? Reikia žinoti, koks bus Neringos biudžetas, kokią sąskaitą už nugriautą restoraną Juodkrantėje atsiųs Teisingumo ministerija. Ji žalą savininkams jau atlygino, bet Neringos savivaldybė vis tiek turės prisidėti. Faktas tas, kad išlaikyti infrastruktūrą reikia pinigų. Visi nori daugiau vietų statyti automobilius, gražesnės Nidos, kitų miestelių, todėl ir reikia pinigų. Įvažiavimo rinkliavos padidinimas ir būtų vienas pinigų šaltinių“, – teigė D. Jasaitis.

Tačiau jis nebuvo tikras, ar Neringos savivaldybės tarybos dauguma ir patvirtins tą 20 eurų dydžio rinkliavą. „Gal politikai balsuos, kad rinkliava būtų 15, 12 eurų, o gal visai nenorės jos didinti. Aš teiksiu siūlymą dėl 20 eurų, o tada žiūrėsime“, – kalbėjo D. Jasaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)