Viskas prasidėjo vienoje „Ikea“ parduotuvėje Belgijoje. Netrukus ši beprotiška slėpynių idėja tarsi virusas išplito po visą Europą. Bet dabar „Ikea“ nebeturi kito pasirinkimo – yra priversta griežtai drausti planuojamas žaidynes. Skelbiama, kad toks sprendimas pirmiausia įsigalios vienam tokio pobūdžio renginiui Čekijoje ir porai Nyderlanduose.

„Tai labai sunku kontroliuoti. Privalome pasirūpinti, kad mūsų parduotuvėse žmonės būtų saugūs, o tuo pasirūpinti itin sunku, nes paprasčiausiai nežinome, kur jie yra“, – apie slėpynes parduotuvėje sako „Ikea Group“ atstovė Martina Smedberg.

Išgirdę žinią apie atšaukiamas slėpynes, Bredoje nusivylė per 5500 žmonių, kurie apie savo dalyvavimą buvo paskelbę socialiniame tinkle „Facebook“. Dar 1100 naujos vietos slėpynėms bus priversti ieškoti Prahoje.

Panašu, kad slėpynių žaidynės greičiausiai neįvyks ir „Ikea“ parduotuvėje Amsterdame, kur norėtų dalyvauti net 19 tūkst. žmonių.

„Kartais labai smagu vėl pasijusti vaiku. „Ikea“ tarsi viena didžiulė svetainė“, – teigia vienas iš Belgijoje tokias slėpynes organizavusių asmenų.

„Ikea“ iš pradžių leido savo parduotuvėse organizuoti slėpynes – žmonės slėpėsi šaldytuvuose, po minkštais žaislais ir garsiuosiuose mėlynuose pirkinių maišeliuose.

„Mes visą dieną žaidėme slėpynes. Labai pavargome, bet buvo be proto smagu“, – teigia žaidę asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)