Kasdien toks atsiskaitymas įvykdomas maždaug kas 3 minutes. Augančios tokio mokėjimo būdo apimtys leidžia prognozuoti, kad iki metų pabaigos kiekvieną mėnesį lietuviai taip išleis bent 1 mln. eurų, rašoma pranešime spaudai.

Atsiskaitymus grynaisiais keičia banko kortelės

Lietuva, Vengrija, Rumunija, Slovakija, Slovėnija, Kroatija, Čekija bei Portugalija – tai šalys, kuriose mokėjimas prekių pristatymo metu yra vienas iš trijų populiariausių būdų atsiskaityti už pirkinius internete.

Toks mokėjimo būdas populiarus dėl kelių priežasčių: vieniems trūksta pasitikėjimo elektroniniais verslais, kiti nepratę mokėti už prekę, matytą tik kompiuterio ekrane, treti elektroninėje parduotuvėje neranda priimtino mokėjimo būdo ar tiesiog vengia mokėti internetu.

Per 10 mėnesių – 6 mln. Eur

DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius sako, kad kai „DPD Lietuva“ prieš 10 mėnesių pirmieji rinkoje pasiūlė galimybę mokėti kortele prekių pristatymo metu, ja naudojosi 8 proc. atsiėmimo metu atsiskaitančių siuntų gavėjų. Dabar taip daro kas ketvirtas (25 proc.) gavėjas.

Viso per 10 mėnesių tokį mokėjimo būdą pasirinko 74 tūkst. žmonių. Vidutinis vieno atsiskaitymo dydis – 80 Eur, o bendra tokių atsiskaitymų suma – 6 mln. Eur. Kadangi mokėjimas kortele atsiskaitymo metu nuolat populiarėja, prognozuojama, kad iki metų pabaigos vien „DPD Lietuva“ tokių mokėjimų apimtys išaugs iki 1 mln. Eur per mėnesį.

Šie skaičiai turi daug potencialo augti. Tai matyti pasižiūrėjus į Baltijos valstybių kontekstą. Pagal mokėjimo kortele prekių pristatymo metu populiarumą, lietuviai ir latviai demonstruoja vienodus rezultatus (25 proc.), o iki atitrūkusiu estų (40 proc.) jiems dar reikia pasitempti.

Tikslas – naudą vartotojams kuriančios paslaugos

„Kai beveik prieš metus pasiūlėme galimybę mokėti kortele atsiėmimo metu, tai buvo naujovė. Ir gyventojams ji patiko. Apskritai lietuviai yra imlūs naujovėms, mat lygiai taip entuziastingai jie priėmė galimybę realiu laiku stebėti siuntos kelią, keisti jos pristatymo vietą ir laiką bei kitas mūsų pasiūlytas inovacijas.

Galima sakyti, kad šiuo metu mokėjimas kortele atsiėmimo metu – Lietuvos gyventojų pamėgtas atsiskaitymo būdas. Todėl džiaugiamės, kad mūsų geras pavyzdys įkvėpė ir kitas šalies siuntų tarnybas galvoti apie šios paslaugos įvedimą“, – sako G. Bilevičius.

Anot jo, pagrindinis motyvas mokėti kortele – patogumas, mat tai kasdienis, įprastas bei pats greičiausias mokėjimo būdas – tam užtenka kelių mygtukų paspaudimo. Tad panašu, kad dar neseniai atrodęs atgyvenęs, mokėjimas atsiėmimo metu įgauna naują kvėpavimą.