Ketvirtus metus apatiniu trikotažu prekiaujantis Gediminas Ūkelis yra vienas iš nedaugelio Gariūnų prekeivių, turinčių tokį įrenginį.

Jis sako pastebintis, kad vis daugiau klientų mielai atsiskaitytų banko kortele, tačiau turguje ne visada gali tai padaryti.

Vis dėlto verslininkas neabejoja, kad jau artimiausiu laiku bus galima atsiskaityti kortele daugelyje turgaus vietų, ypač jei tai skatins ir patys pirkėjai, rašoma SEB banko projekto „Moku kortele“ pranešime. Banko klientai gali žymėti vietas, kur norėtų atsiskaityti kortele.

„Pamačiau, kad antra pagal populiarumą vieta, kurią interaktyviame žemėlapyje žymi vartotojai, yra Gariūnai. Kadangi čia prekiauju, iškart susidomėjau ir nusprendžiau įsigyti elektroninį kortelių skaitytuvą. Mano, kaip ir kiekvieno smulkaus verslininko, prioritetas – pirkėjai, todėl stengiuosi išpildyti jų norus ir poreikius“, – pasakoja G. Ūkelis.

Pasak pranešimo, įdomu ir tai, kad pirmasis pirkėjas, atsiskaitęs kortele, atsirado praėjus vos 15 minučių nuo to, kai verslininkas įsirengė elektroninį kortelių skaitytuvą.

Pasak verslininko, kiti Gariūnų turgavietės prekiautojai dar gana įtariai žiūri į naujoves, todėl elektroninius kortelių skaitytuvus kol kas įsigyja nedrąsiai. Tuo tarpu G. Ūkeliui svarbiausia patogumas pirkėjams. 

„Visada mėgau naujoves, todėl elektroninio kortelių skaitytuvo įsigijimas buvo natūralus žingsnis. Turiu ir savo elektroninę parduotuvę www.trauzai.lt – tikrai ne visi Gariūnų turgaus prekybininkai tai siūlo. Man svarbu, kad pirkėjai galėtų atsiskaityti saugiai ir šiuolaikiškai“, – pranešime cituojamas G. Ūkelis.
Pasak verslininko, jam yra ne kartą tekę prekybos vietoje paskolinti savo asmeninį kompiuterį, kad pirkėjas galėtų prisijungti prie savo interneto banko ir atsiskaityti elektroniniu būdu. 

Atsiskaitymas banko kortele padeda išspręsti šią problemą. Vežtis kortelę yra gerokai paprasčiau negu krūvą monetų ar kupiūrų, o ją pametus ar praradus galima paprastai blokuoti kortelės sąskaitą.

DELFI primena, kad bankai klientus skatina aktyviau naudotis kortelėmis, brangina grynųjų pinigų išgryninimą bankomatuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)