Kaip savo internetinėje svetainėje informuoja SEB bankas, nuo birželio vidurio suvienodinamas valiutos keitimo mokestis, kai atsiskaitoma ne kortelės sąskaitos valiuta.

Iki šiol debetinę ar kreditinę „MasterCard“ mokėjimo kortelę turintiems gyventojams ir jomis mokant užsienio valiuta nebuvo taikomas valiutos keitimo mokestis, tačiau nuo birželio 13 d. jis įvedamas.

Visa“ kortelių turėtojai tokį mokestį mokėjo jau ir anksčiau: mokestis debetinei kortelei – 1,25 proc., kreditinei – 3 proc.

Pakeitus mokestį už paslaugą, mokestis „Visa“ kortelių turėtojams, kurie atsiskaito kortelėmis užsienio valiuta, suvienodinamas – 2,65 proc. Lygiai toks pats mokestis įvedamas ir „MascterCard“ debetinių ir kreditinių kortelių turėtojams.

Kaip portalui DELFI teigė SEB banko Mokėjimo kortelių departamento direktorius Romas Čereška, „MasterCard“ kortelių dalis tarp visų išduotų SEB banko kortelių – daugiau nei pusė.

„Šiuo metu SEB banko klientams, naudojantis bet kuria „Visa“ mokėjimo kortele, kurios sąskaita tvarkoma eurais, užsienio šalyse, kurių valiuta ne euras, ar mokant internetu už prekes ne eurais, kortelės sąskaitos valiuta automatiškai keičiama į atsiskaitymo valiutą pagal „Visa Europe“ nustatytą atsiskaitymo kursą, kuris galioja operacijos duomenų tvarkymo dieną.

Prie tarptautinės mokėjimo kortelių organizacijos „Visa Europe“ nustatyto atsiskaitymo kurso, jeigu operacijos valiuta yra ne eurai, yra pridedamas valiutos keitimo mokestis: naudojantis kredito kortele – 3 proc., debeto kortele – 1,25 proc. Nuo birželio 13 d. SEB bankas suvienodina valiutos keitimo mokestį, aki atsiskaitoma ne kortelės sąskaitos valiuta tiek „Visa“, tiek „MasterCard“ kortelių (ir debeto, ir kredito) turėtojams“, – informavo R. Čereška.

SEB banko klientų nuo birželio vidurio laukia ir daugiau mokesčių pasikeitimų. Pavyzdžiui, banko skyriuje pinigų pervedimas į kito asmens sąskaitą eurais brangsta 0,68 eur (iki 3 eurų).

Tiek pat iki 3 eurų brangsta ir banko skyriuje vykdomas grynaisiais pinigais pervedimas už mokesčius. Pinigų įmokėjimo į sąskaitą kaina nuo minimalios 1,45 euro didėja iki 1,5 euro. Valiutos pirkimas ar pardavimas grynaisiais brangsta nuo 0,87 euro iki 1,5 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)