Sutikti Naujuosius – už 345 eurus

Bene brangiausiai Naujųjų sutiktuvės kainuos tiems žmonėms, kurie nuspręs šventei pasirinkti „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutį. Jame organizuojamas teminis vakarėlis, nunešiantis laiku atgal į kvapą gniaužiančias 50-ųjų Niujorko gatves, kuriose karaliauja tikra stiliaus, meno ir beprotiško klestėjimo sintezė.

Šventėje svečiams siūloma vakaro programa su gyvos muzikos grupe, profesionaliais šokėjais, aktoriais, magu bei DJ, neriboti raudonas ir baltas namų vynai, gaivieji gėrimai, alus, putojantis vynas bei vanduo, šventinė vakarienė stilingame viešbučio bare „Le Salon Bar and Lounge“, taurė šampano, kai laikrodis muš vidurnaktį.

Tokio pasiūlymo kaina vienam asmeniui – 345 eurai. Paskambinus telefonu, skirtu rezervuotis vietas, atsiliepęs vaikinas patikino, jog laisvų vietų dar yra.

Šiek tiek pigiau sutikti Naujuosius metus kainuos Vilniaus „Stiklių“ viešbutyje, kuris vienai nakčiai virs paslaptingu „Amour“ dvaru.

„Šventine prabanga pasipuošusi naujoji ,,Stiklių’’ restorano salė bei žiemos sodas siūlo Jums ištaigingą Naujųjų Metų sutikimo šventę su Gourmet vakariene žvakių šviesoje, užburiančia židinio liepsna bei jaudinančiais muzikos garsais. O po šampano taurių dūžių – vidurnaktį – visi persikelsime į naktinį klubą-viešbutį „Amour“, – vaizdingai aprašomas renginys.

Svečiai bus vaišinami aperityvu, gurmaniška „Amour“ vakariene pagal prancūzų meistrų valgiaraštį, iki vidurnakčio skambės klasikinės gyvos muzikos melodijos, o po vidurnakčio prasidės šėlionės su DJ pasirodymais.

Naujųjų sutiktuvės „Stiklių“ restorane vienam asmeniui kainuoja 250 eurų. Už vietų rezervaciją atsakinga darbuotoja tikino, jog laisvų vietų jau beveik nėra. Tačiau ji pasiūlė atvažiuoti į viešbutį ir pažiūrėti į vietą, kur dar būtų galima pastatyti papildomą dvivietį staliuką.

Veš į renginį arenoje

Kaune sutikti naujuosius metus viešbučiuose ar restoranuose kainuoja gerokai pigiau nei Vilniuje. Kauno turizmo informacijos centre ir konferencijų biure pasiteiravus, kur prašmatniausiai ir brangiausiai laikinojoje sostinėje galima palydėti 2016-uosius ir pasitikti Naujuosius metus, darbuotoja įvardijo kelis viešbučius, kurie, jos teigimu, Kaune yra patys prabangiausi.

Tarp jų – Kauno senamiestyje esantis viešbutis „Daugirdas“. Jo administracija savo svečiams parengė išskirtinę programą. Naujųjų sutiktuves siūloma pradėti gurmaniška vakariene viešbučio restorane „l‘Artisan“, vėliau pasitikti Naujuosius metus kviečia trys bene geriausios pasaulio „tribute“ grupės – „The Bootleg Beatles“, „Killer Queen“ ir „ABBA ARRIVAL from Sweden“ su programa „The Music of ABBA“ Kauno „Žalgirio“ arenoje. Į ją visus svečius nuveš ir parveš specialus autobusas. Naujųjų metų sutikimo naktį vainikuos naujametinis fejerverkas terasoje ant šalia Rotušės aikštės esančio viešbučio „Daugirdas” stogo. Linksmybes po vidurnakčio bus pratęstos restorane ir diskotekoje su DJ.

Tokių Naujųjų sutiktuvių kaina dviem asmenims – 349 eurai, bet į ją įskaičiuota ir nakvynė viešbutyje bei vėlyvi pusryčiai.

Turizmo specialistai išskirtinių Naujųjų metų sutikimo pasiūlymų kvietė pasižiūrėti ir Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“. Jo šeimininkai svečiams parengė tris pasiūlymus.

Vienas jų – vakarieniauti Valgomojo salėje, kitas – iškilmingoje Fundartorių salėje, trečias – elegantiškoje Klaros Izabelės salėje.

Visais atvejais svečiams siūloma kelių patiekalų vakarienė, gyva muzika, 23 val. apsilankyti Mišiose Pažaislio vienuolyne, o vidurnaktį Naujuosius sutikti prie laužo, gurkšnojant karštą vyną.
Pasiūlymų kainos svyruoja nuo 60 iki 75 eurų vienam asmeniui.

Vakarienei – kepti karveliai

Norint sutikti Naujuosius metus Klaipėdos viešbučiuose ir restoranuose, regis, daugiau nei 100 eurų asmeniui nereikės išleisti, jei bus pasirinkta tik šventinė programa, be nakvynės viešbutyje.
Išskirtiniausiame Klaipėdos restorane, kuris veikia burlaivyje „Meridianas“, šventinė vakarienė vienam asmeniui kainuos 100 eurų, tačiau laisvų vietų jau senai nebėra.

Tiek pat šventinis vakaras kainuoja „Dunetton“ viešbutyje, kuris kviečia Naujuosius sutikti terasoje ant viešbučio „Dunetton“ stogo.

„Skaičiuojant paskutines 2016 metų valandas, skanausime specialiai šiam vakarui restorane „Tonas“ sukurtais patiekalais ir linksmai palydėsime 2016 metus teminiame vakarėlyje „Čikaga“, – kviečia viešbutis.

Visos vietos jau rezervuotos ir restorane „Viva la Vita“, kuris yra viešbučio „Amberton“ 20-ajame aukšte. Šventinės vakarienės kaina šiame restorane – 80 eurų asmeniui. Rezervacija kone prieš mėnesį buvo baigta ir viešbučio „Amberton“ 12 aukšto panoraminiame restorane. Čia pasiūlymo kaina buvo 70 eurų vienam asmeniui.

Vos vienas staliukas, tačiau gana nepatrauklioje vietoje, buvo likęs ir restorane „Skandalas“, kuris žinomas dėl gardžios virtuvės. „Už programą kiekvienas asmuo turės susimokėti po 45 eurus, o gėrimus ir patiekalus rinktis iš restorano meniu.

Deja, turime tik vieną likusį staliuką, kuris yra netoli virtuvės durų, teks sėdėti ant baro kėdžių“, – neslėpė „Skandalo“ darbuotojas, patvirtinęs, jog vietos Naujųjų sutiktuvėms jau seniai išgraibstytos.

Palangoje, kur atvažiuos nemažai poilsiautojų, daugelis viešbučių siūlo paslaugų paketus – ne tik šventinę vakarienę, bet ir nakvynę. Toks paketas dviem asmenims vidutiniškai kainuoja apie 200-300 eurų.

Tačiau yra ir tokių viešbučių ar restoranų, kurie svečius kviečia tik į šventinį vakarą. Brangiausiai už jaukiai praleistą vakarą teks pakloti viešbutyje „Palanga“. Už specialiai ruoštą naujametinę vakarienę reikės mokėti nuo 150 eurų vienam asmeniui. Tačiau vakarienei siūlomi ir karveliai, ir langustai.

Pelnu nesidžiaugia

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė nesiryžo vertinti, ar keli šimtai eurų nėra per didelė kaina vienam asmeniui už Naujųjų sutiktuves.

„Visada reikia žiūrėti, kas į tą kainą įskaičiuota. Jei kalbame apie „Kempinski“ viešbutį, natūralu, kad jis svečiams siūlys tikrą šampaną, o ne putojantį vyną, todėl ir šventinio pasiūlymo kaina yra tokia.

Be to, šventiniai pasiūlymai išskirtiniai tuo, kad per vakarienes visada skamba gyva muzika, koncertuoja koks nors atlikėjas. Visi jie per šią šventę užsikelia kainą, todėl ją priversti kelti ir viešbučiai bei restoranai. Kiek teko bendrauti su asociacijos nariais, nė vienas nesigyrė dideliu pelnu po Naujųjų sutiktuvių, nes didžiąją dalį uždarbio tenka atiduoti atlikėjams, animatoriams, kitiems žmonėms, kurie padėjo kurti šventę“, – teigė E. Šiškauskienė.

Ji tvirtino pastebinti naują tendenciją, kuri ją džiugina.

„Nemažai restoranų jau taiko tokią praktiką. Jie prašo 20 eurų už vietos rezervaciją, kad galėtų surinkti pinigų ir susimokėti už programą, o žmogus maistą ir gėrimus pasirenka iš meniu. Manau, kad taip laimi abi pusės. Žmogus nėra įpareigotas daug mokėti, o restoranas yra garantuotas, jog turės žmonių ir galės pasirūpinti tinkama programa“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Ji pasidžiaugė tuo, jog Lietuvoje vis labiau įsigali tradicija, jog žmonės per Naujuosius nesėdi namuose ar svečiuose pas draugus, bet renkasi šventines vakarienes mieste.

„Ypač geros žinios iš kurortų. Beveik viskas užsakyta Druskininkuose, Birštone, Anykščiuose, Palangoje. Manau, kad šiemet tam įtakos turi tai, jog naujametinis savaitgalis yra vos dvi dienos, o ne daugiau, kaip buvo ankstesniais metais. Todėl didelė dalis lietuvių, kurie per Naujuosius vykdavo atostogaut į užsienį, nes turėdavo daug laisvadienių, dabar liko Lietuvoje ir pasirinko mūsų šalies kurortus gerai praleisti laiką“, – kalbėjo pašnekovė.

Jos žodžiais, nemažą įtaką viešbučių ir restoranų užimtumui per šventes turi ir emigrantai. „Jie grįžta, pasikviečia šeimos narius, giminaičius ir eina kur nors šventiškai pavakarieniauti, o gal net važiuoja į kokį kurortą, užsisako viešbučius. Pastaruoju metu labai populiarėja SPA paslaugos. Žmonės daug dirba, uždira, o tada pradeda rūpintis ir savo sveikata, ieškoti būdų, kaip tinkamai atsipalaiduoti“, – aiškino E. Šiškauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)