Iš Lietuvos pabėgti norintys jaunuoliai vis dažniau renkasi draugams šventę organizuoti Rygoje. Tačiau ar neteks kaimyninėje šalyje gerokai stipriau pakratyti piniginės nei gimtojoje Lietuvoje?

Ryga, kaip ir Vilnius, - pamėgtos vakarų Europos bernvakarių ir mergvakarių sostinės. Abu miestai tipiškai siūlo pasivažinėti limuzinu, užsukti į striptizo klubą, pažaisti dažasvydį, pašaudyti ginklais, palenktyniauti su kartais ir t.t. Tačiau Rygą pradeda pamėgti ne tik airiai, anglai, vokiečiai ar olandai, bet ir Lietuvos gyventojai.

Rygoje bernvakarių ir mergvakarių grupelės tikisi ne tik pabėgti nuo galimybės sutikti pažįstamus Lietuvoje, bet ir išbandyti kaimyninės šalies sostinės siūlomas pramogas. Deja, už jas teks daugiau susimokėti.

Vilniuje švenčiant galima sutaupyti

Šiek tiek Rygoje brangesni viešbučių kambariai nei Vilniuje. Keturių žvaigždučių viešbučio dviviečiai kambariai su atskiromis lovomis Lietuvos sostinėje siūlomi už 230-450 Lt, tuo metu kainos Rygoje siekia 250-550 Lt. Sostinės gyventojai, nusprendę mergvakarį ar bernvakarį švęsti Vilniuje, viešbučio išlaidas galėtų išvis sutaupyti.

Boulingas, dažasvydis, šaudymas ginklais abiejuose miestuose kainuos panašiai. Tačiau jei draugai sugalvos įsodinti būsimą jaunikį ar nuotaką į baidarę ir paplaukioti Daugava, verslininkams teks sumokėti apie 5 Lt daugiau už žmogų.

Brangiau latviai prašo susimokėti ir už kartingą. Vilniuje šiomis transporto priemonėmis galima pasivažinėti ir už 30 Lt, tuo metu mažiausias pasiūlymas rastas Rygos kartodromų internetiniuose puslapiuose 45 Lt.

Už pasivažinėjimą limuzinu Rygoje gali tekti susimokėti net dvigubai. Vilniuje siūloma į ilgąjį automobilį sėsti nuo 95 Lt. Tuo metu anglų kalba internetiniuose puslapiuose esančios vilionės išbandyti limuziną Rygos senamiesčio gatvėmis kainuos nuo 200 Lt.

Pramogų įkainiai Lietuvos ir Latvijos sostinėse

PaslaugaVilniuje (Lt)Rygoje (Lt)
Viešbutis (4 žvaigždučių, dvivietis kambarys)230-450 Lt250-550 Lt
Boulingas35-50 Lt/val30-50 Lt/val
Dažasvydis45-55 Lt40-90 Lt
Šaudymas ginklais40-100 Lt120-200 Lt
Baidarės 30-45 Lt40-100 Lt
Pasivažinėjimas kartingais30,00 Lt45,00 Lt
Įėjimas į striptizo klubąnuo 30,00 Ltnuo 50,00 Lt
Limuzinasnuo 100 Ltnuo 240 Lt

Kokteiliai Rygoje brangiau, alus panašiai?

Vilnietė Dalia praleidusi savaitgalį Rygoje pasakojo, kad naktinis gyvenimas šiame mieste skiriasi nuo sostinės naktinio gyvenimo. „Per vieną vakarą centre mačiau septynis bernvakarius ir keturis mergvakarius. Ir čia tik tie, kurie tikrai išsiskyrė savo apranga iš visos minios. Šventė tiek airiai, britai, tiek patys latviai. Bendrai Rygos senamiestis naktį užpildytas žmonėmis, o ir vietų, kur apsilankyti galima, labai daug“, - pasakojo lietuvė.

Mergina pastebėjo, kad baruose gėrimų kainos daug didesnės nei Vilniuje. Pasak jos, už kokteilį barmenai gali paprašyti nuo 20 Lt, o už prabangesnį gėrimą ir 40 Lt. “Kadangi alaus negeriu, jo kainų Rygos baruose neužfiksavau“, - tikino Dalia.

Vilniuje neseniai lankęsis latvis Kalvis DELFI teigė, kad alaus kainos per daug abiejuose miestuose nesiskiria. „Kainos pas jus panašios į Rygos, kur vidutiniškai alus kainuoja apie 7,5 lito. Žinoma, yra barų, kur alus ir pigesnis, bet asmeniškai neatsimenu, kad būčiau mokėjęs daugiau nei 10 Lt už bokalą“, - kalbėjo latvis. Pasak Kalvio, jei meniu aptinkama didesnės nei 10 Lt kainos, tikriausiai sėdima tipinėje turistinėje užeigoje.

Už programas Rygoje teks mokėti vakarietiškom kainom

Ryga, Latvija
Neturintiems daug laisvo laiko siūloma pirkti bernvakarių ir mergvakarių paslaugų kompleksus. Tačiau norintiems nerūpestingo savaitgalio Rygoje teks mokėti vakarietiškomis kainomis.

Viešbutis su šėlionėmis vietiniuose baruose ir striptizo klubuose Latvijos sostinėje siūlomas už 109 eurų (375 Lt) žmogui. Jei norima, kad į programą būtų įtrauktas šaudymas ginklais, toks savaitgalis kainuos 70 eurų daugiau (240 Lt).

Nors Rygoje už bernvakarį ar mergvakarį teks mokėti daugiau, Latvijoje galima išbandyti ir tokių pramogų, kurių Lietuva nesiūlo. Už savaitgalio paketą su bobslėjumi prašoma mokėti apie 140 eurų (480 Lt). Jei norima patirti laisvo kritimo jausmą, už programą su šia programa, bobslėjumi, viešbučiu ir barais, reiks mokėti apie 200 eurų (690 Lt).

Anksčiau planuojantys, daugiau sutaupo

DELFI susisiekus su mergvakarių ir bernvakarių organizatore Lietuvoje Sandra, ši pasakojo, kad pilnų paslaugų komplektų nesiūlo. „Mes visko neorganizuojame. Dažniausiai bernvakariai ar mergvakariai baigiasi pirtyje ar naktiniame klube. Mes siūlome įžangą prieš vakarinę dalį, kelių valandų programas“, - pasakojo mergina.

Vaikinams siūloma būsimą jaunikį priversti pasijusti kaliniu. Poros valandų programa kainuos nuo 275 Lt. Jei draugą norima paversti Robinu Hudu ir leisti jam pašaudyti lanku, suvilioti merginą ar daužyti turtuolių puodynes, teks mokėti nuo 350 Lt.

Merginos viliojamos keliauti į mokyklos pataisas už 275-375 Lt (priklausomai nuo dalyvių skaičiaus). Kelios valandos su karininkais ir armijos išbandymais kainuos 350-700 Lt. Jei merginos užsinori pasilinksminti tarp statybininkų, teks mokėti 350-550 Lt.

Vadybininkė Sandra teigė pastebėjusi, kad merginos šventę pradeda organizuoti daug anksčiau, o tai leidžia joms sutaupyti pinigų.

„Vaikinai užsisako likus porai dienų ir moka tiek, kiek prašoma. Merginos planuoja apie du mėnesius prieš šventę. Taip jos gali labiau palyginti kainas su kitais pasiūlymais“, - teigė pašnekovė.

Pasak jos, merginos dažnai bando derėtis dėl kainų. „Kai kurioms pasakai, kad paslauga kainuoja 600 Lt ir jos sutinka mokėti. Bet būna, kad ir dėl 300 Lt derasi. Pastebėjome, kad kuo daugiau merginos linkusios mokėti, tuo mažiau jos derasi“, - kalbėjo Sandra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)