Įsivaizduokime, kad vienai dienai jis gali skirti vos 2 JAV dolerius (1,76 euro).

Ką disponuodamas tokia itin kuklia suma pirktų „Microsoft“ įkūrėjas?

„Kaip ir bet kas kitas, gyvenantis didžiausiame skurde, išsiversčiau, jei auginčiau viščiukus“, - neseniai savo tinklaraštyje „Gates Notes“ parašė B. Gatesas.

Šventa tiesa, jis augintų viščiukus.

B. Gateso paskaičiavimais, daugelyje Vakarų Afrikos šalių šie naminiai paukščiai kainuoja vos 5 JAV dolerius (4,39 eurų). Jei visus turimus pinigus jis skirtų būtent šiam tikslui, per mėnesį jis išgalėtų įsigyti 12 viščiukų, rašo techinsider.io.

Po kelių mėnesių jis jau turėtų keliolika vištų, tapusių visavertėmis pinigus gaminančiomis mašinomis, padedančiomis jam išbristi iš skurdo.

B. Gatesas nori padėti skurstančioms šeimoms gyventi geriau.

Savo tinklaraštyje jis aprašo pastaruoju metu vystomą partnerystę su „Heifer International“ – labdaros organizacija, aukojančia skurstantiesiems naminių gyvūnų tokiu būdu kovojant su skurdu visame pasaulyje.

„Mūsų fondas viltis deda į viščiukus, o mūsų galutinis tikslas – padėti 30 proc. kaimo vietovėse gyvenančioms šeimoms Užsachario Afrikoje auginti vakcinuotų viščiukų rūšis, kurių šiuo metu yra vos 5 proc.“, - rašo jis.

Šie naminiai paukščiai – pigus ir lengvas būdas skurde gyvenančioms šeimoms gerokai padidinti pajamas, nes viščiukus galima parduoti, juos valgyti, naudoti viščiukus kaip valiutą ir taip susimokėti už įrankius ir paslaugas.

„Šių viščiukų skaičius nuolat didėja, todėl nėra jokių kitų investicijų, iš kurių būtų galima gauti tiek, kiek iš viščiukų auginimo“, - apie partnerystę pasakojo jis.

B. Gatesas priminė seną pasakojimą apie tai, kaip svarbu žmogų išmokyti žvejoti, o ne duoti jam žuvį.

„Tą patį galima pasakyti ir apie viščiukus“, - paralelių įžvelgė jis.

Jo teigimu, svarbu viščiukus apsaugoti nuo ligų, todėl juos būtina vakcinuoti. B. Gatesas pabrėžia, kad iš viščiukų auginimo gaunamas pajamas galima investuoti į didesnius gyvulius – karves ir ožkas.

Kaip ir viščiukai, šių gyvulių auginimas suteikia galimybę gauti pajamų visus metus. Žmonėms nereikia laukti derliaus nuėmimo sezono, o kiaušinius, pieną ir mėsą galima naudoti kaip stabilų pajamų šaltinį, jau nekalbant apie tai, kad visus šiuos produktus galima vartoti patiems.

„Dėl prastos mitybos kasmet žūsta per 3,1 mln. vaikų“, - konstatavo jis.

„Jei ūkininkas turi pakankamai vištų, jei lieka kiaušinių ar keli iš jų sudūžta, šeimininkė gali juos paruošti šeimai“, - sėkmės receptu dalijosi B. Gatesas.

Taigi nors 2 JAV doleriai per dieną atrodo tikrai mažai, turint verslininko gyslelę ir sukaupus reikalingų žinių tai galima paversti neprastu verslo planu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)