Northridge įsikūrusio Kalifornijos valstijos universiteto psichologai surengė seriją eksperimentų, kurių tikslas buvo nustatyti ryšį tarp aprangos ir mąstysenos. Pirmojo eksperimento metu dalyvių buvo paprašyta atvykti, nustatyti savo aprangos dalykiškumo lygį, o tuomet atlikti tam tikrų testų, kurių tikslas buvo įvertinti tai, kaip jie apdoroja informaciją.

Antrojo eksperimento eiga buvo panaši, tačiau dalyviams buvo nurodyta apsirengti dalykiškiau. Šio eksperimento rezultatai parodė, kad dalykiškiau apsirengusiems dalyviams geriau sekėsi apdoroti abstrakčią informaciją, kas reiškia, kad jie matė platesnį vaizdą, o ne koncentravosi į neesmines detales.

Teigiama, kad abstraktusis mąstymas yra naudingas sprendžiant problemas, kas yra svarbu sėkmingam verslininkui. Pavyzdžiui, abstraktus mąstymas yra naudingas susilaukus kritikos, nes kritikuojamas žmogus sugeba žengti žingsnį atgal ir analizuoti tai, ką girdi, bet neleidžia tokiai kritikai pakenkti savo pasitikėjimui.

Toks mąstymas taip pat gali būti naudingas priimant finansinius sprendimus. Abstraktus mąstytojas veikiausiai bus gerokai mažiau linkęs ką nors pirkti impulsyviai ir darys protingas ilgalaikes investicijas.

„Dalykinė apranga verčia žmogų jaustis galingesniu, o tai keičia ir mūsų pasaulio suvokimą“, – sakė vienas iš tyrimo autorių Abrahamas Rutchickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)