Naujienų agentūros ELTA užsakymu liepos 1-14 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, liepą septintadalis arba 14 proc. 15-74 metų Lietuvos gyventojų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią (lyginant su buvusia prieš 2 mėnesius). Beveik pusė (48 proc.) respondentų nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu nepasikeitė, o kiek daugiau nei trečdalis (36 proc.) atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per paskutinius du mėnesius pablogėjo. 2 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu

Lyginant su gyventojų atsakymais prieš mėnesį, 5 procentiniais punktais sumažėjo respondentų dalis, kurie savo šeimos finansinę padėtį paskutiniu metu įvertino kaip blogėjančią, o lyginant su atsakymais prieš metus (2015 m. liepą) šeimos finansinės padėties pagerėjimą pajuto 4 procentiniais punktais didesnė gyventojų dalis.

Kad šeimos finansinė padėtis per paskutinius du mėnesius pablogėjo, dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 600 eurų), pensininkai, nelietuvių tautybės gyventojai, kairiųjų politinių pažiūrų žmonės.

Kad jų šeimos finansinė padėtis per paskutinius kelis mėnesius pagerėjo, dažniau nurodė respondentai su aukštuoju išsilavinimu ir su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (virš 1000 eurų), specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų politinių pažiūrų respondentai.

Ekonominės padėties vertinimas šalyje nežymiai gerėja

Per pastarąjį mėnesį 4 procentiniais punktais sumažėjo gyventojų, teigiančių, kad šalies ekonominė padėtis per pastaruosius du mėnesius blogėja, rodo visuomenės nuomonės apklausa.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu liepos 1-14 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, liepą septintadalis, arba 14 proc., apklaustų šalies gyventojų manė, kad per pastaruosius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo. Beveik pusė respondentų (46 proc.) nurodė, kad ji nepasikeitė, o kiek daugiau nei trečdalis (35 proc.) respondentų atsakė, kad ekonominė Lietuvos padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo. 5 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Per pastarąjį mėnesį 4 procentiniais punktais sumažėjo gyventojų, teigiančių, kad šalies ekonominė padėtis per pastaruosius du mėnesius blogėja, o lyginant su vertinimais prieš metus (2015 metų liepą) pesimistiškai vertinančių ekonominę padėtį šalyje sumažėjo 5 procentiniais punktais.

Situacija šalies ekonomikoje dažniau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 600 eurų), pensininkai.

Ekonominės padėties pagerėjimą per pastaruosius kelis mėnesius santykinai dažniau pastebėjo 30-49 metų žmonės, mažesnių miestų gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, specialistai ir tarnautojai, dirbantys valstybiniame sektoriuje, dešiniųjų politinių pažiūrų žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)