Šie asmenys skaito apie maistą, nes vaikšto į restoranus, domisi tuo, ką valgo, ir turi pajamas, kurios leidžia tai daryti reguliariai.

Likusiems yra parašoma tokia antraštė, kad jie spaustų ant jos ir neštų klikus ir pinigus, o paskui dar eitų paloti komentaruose, o kiti ateis paloti komentaruose ant tų, kas loja komentaruose, ir visi jie įklimpsta internete, kaip širšės meduje, o jiems prieš akis sukasi reklamos, ir jie paskui pagal jas ima greituosius kreditus, kad galėtų pirkti lėtaeiges sulčiaspaudes (irgi pagal reklamas), nes nori sukūsti, ir tam labai reikia geros sulčiaspaudės už tris šimtus eurų, kuri reguliuotų spaudimo kryptį pagal zodiako ženklą.

Teisingai išspaustų sulčių stiklinė, užpilta ant karbonado arba kibino (skrandyje), neutralizuoja šių nesveikų maistų poveikį ir tada jie į storumą neina. Tai patvirtins bet kurie dietologai.

Tai tiek apie antraštę, o dabar apie patį restoraną, nes čia restoranų kritikos skiltis, kaip ir kiekvieną sekmadienį, ir aš, jūsų specialistas, kuris jus pavedžioja už rankos ne tik po Vilniaus, bet ir po kitų miestų maitinimo įstaigas, kad žinotumėt, kur galit nueiti, kai netyčia laimėsit loterijoje arba gausit darbą užsienio kapitalo įmonėje. Ne, ne. Juokauju. Jūs ir taip galit nueiti, žinau.

Restoranas keistu pavadinimu „XIX amžius“ (taip labiau tiktų pavadinti Vilniaus oro uostą arba bet kurį Lietuvos pašto skyrių, kuris vis dar nepriima kredito kortelių – jiems labai tiktų) tikrai yra prie autobusų stoties Klaipėdoje, ir džiugina didžiule, erdvia ir laisva stovėjimo aikštele, kas Klaipėdoje šiaip jau nestebina. Uostamiestyje nelabai kas gyvena, ten žmonės pasirodo retkarčiais ir vėl išnyksta.

„Jaukiausias restoranas Klaipėdoje“, sako tinklalapis, ir nors man atrodo, kad yra keli bent jau tokie pat jaukūs, bet tebūnie. Nejauku ir nesmagu tikrai nėra, nors gretimoje salėje kažką švenčia ir vis dirsčioja į mane sukaktuvininkai pro stiklines duris.

Suprantu juos. Klaipėda – ne Vilnius, ne kasdien žvaigždę pamatysi, čia elitas pasirodo nebent per Jūros šventę, ir tai būna ant scenos. Aš esu elitas, jeigu ką.

Restoranas apstatytas saikingai senamadiškai, gal ir šioks toks stilių kratinys, bet nieko baisaus, galima ir taip.

Valgiaraštis – nemažas, jame yra, atrodo, visko (kas nelabai gerai, galėtų gal į kažką labiau koncentruotis, tačiau tiek jau to, aš nebūsiu šiandien griežtas).

Sriuba su jūros gėrybėmis (€6,40) gal ir pasirodys daug kam brangoka („o Dieve, čia gal litais kainos“, sucypė štai skaitytojas), bet buvo visiškai verta sumokėtų pinigų. Tiršta, kvapni.

Jūros šukutės (€7,30) buvo, mano galva, pernelyg komplikuotos ir per daug visko pridėta. Šukutės yra ne šakutės, kurioms reikia visokių priedų, kad galėtum jas valgyti. Šukutes galima patiekti tiesiog keptas svieste, ir nieko joms daugiau nereikia.

Sraigės (€4,70) buvo standartinės, dabar daug kur galima tokių nusipirkti – tiekėjai veža jas kartu su tais indeliais, kur kiekvienai sraigytei lėkštelėje savas įdubinas, kaip tokia personalinė vonytė su padažu. Toks sraigių spa.

Elnienos steikas (€16) buvo neypatingai įsimintinas, nors viskas su juo gerai, o už palyginti nedidelę kainą, tai nėra ko ir norėti. Gal tiesiog nelabai gudrus ir pasirinkimas buvo.

Apie troškintus kalmarus (€7) nelabai ką galiu pasakyti. Viskas su jais normalu, ir tiek. Tikrai ne per kieti. Ar vėl užsisakyčiau? Turbūt, jeigu vėl tektų eiti į šį restoraną, bet tai vargu ar atsitiks, nes tai vieta, idealiai tinkanti žmonėms, kurie mėgsta skaniai pavalgyti, bet yra silpnų nervų, jų negalima labai stebinti, ir jiems išpjauti svajonių organai. Viskas labai paprasta, jokio originalumo. Negali sakyti, kad nėra širdies – yra, bet visa širdis, deja, suėjo į padarymą „kaip pas visus“.

Dviese pavalgėme už nedidelę €55,30 sumą (tikrai čia pigiau, nei Vilniuje), palikome arbatpinigių, ir privažiavę prie autostrados, jau buvome pamiršę, ką valgėme.

Kaip Klaipėdai, gal ir neblogai, bet priežastis važiuoti į Klaipėdą? Tikrai ne. Aš dėl jo ir iš Tauralaukio tingėčiau važiuoti, sakyčiau, geriau picos užsisakom.

Trys žąsys iš penkių.

XIX amžius, S.Nėries g. 16a, Klaipėda. Tel. +370 46 216 619. Tinklalapis. Facebook profilis.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio: nuo 11:00 iki vidurnakčio. Penktadieniais: nuo 11:00 iki 01:00. Šeštadieniais – nuo vidurdienio iki 01:00. Sekmadieniais: nuo 12:00 iki 10:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (439)