Net penkerius metus nuodugniai analizavęs turtingų žmonių gyvenimo įpročius rašytojas Thomas C. Corley išsiaiškino, kad tokie žmonės bet kokia kaina vengia vienos rūšies žmonių – pesimistų.

„Milijonus sunkiu darbu ir pastangomis susikrovusieji tiksliai žino, su kuo reikia bendrauti ir tai daro“, – savo knygoje „Change Your Habits, Change Your Life“ rašo Th. C. Corley.

„Tavo sėkmė tiesiogiai priklauso nuo žmonių, su kuriais leidi laiką. Turtingieji kompanijai visada ieško asmenybių, kurios tiksliai žino, ko nori, siekia užsibrėžto tikslo, yra optimistiški nusiteikę, nestokoja entuziazmo ir šiaip iš esmės mąsto pozityviai“, – konstatuoja autorius.

86 proc. turtingų žmonių, kurie dalyvavo tyrime, linkę bendrauti su kitais sėkmės lydimais arba jos siekiančiais žmonėmis. Be to, jie stengiasi nuo mažiau laiko praleisti pesimistiškai nusiteikusių asmenų kompanijoje, paaiškina Th. C. Corley.

Poreikis ir svarba iš savo asmeninės erdvės vyti lauk visus negatyviai mąstančius žmones ir juos pakeisti optimistais siejamas su faktu, kad visi tyrime dalyvavę turtingi žmonės tikri optimistai. Nieko keisto, kad jiems lengviau rasti bendrą kalbą bei interesų su panašiai mąstančiais.

„Ilgalaikė sėkmė tiesiogiai priklauso nuo teigiamo požiūrio“, – konstatuoja Th. C. Corley. Ir jis toli gražu ne vienintelis, manantis, kad santykiai su kitais tiesiogiai lemia jūsų finansinę sėkmę.

Beveik prieš šimtą metų žurnalistas Napoleonas Hillas padarė panašią išvadą, atlikęs tyrimą, kuriame dalyvavo per 500 milijonus sunkiu darbu susikrovusiųjų.

„Žmonės iš tikrųjų iš kitų stengiasi paimti, kas geriausia. Juk bendraudami su niurzgomis pesimistais tikrai negausite jokios naudos“, – knygoje „Think and Grow Rich“ teigia N. Hillas.

Ką vertėtų atsiminti? Negatyvus požiūris tikrai nepadės pasiekti trokštamos sėkmės, o žmonės į kompaniją ieško panašių į save. Taigi kuo daugiau bendraukite su optimistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)