Jungtinės Karalystės Nacionalinio statistikos biuro (angl. Office of National Statistics) duomenimis, 2016 metų balandžio mėnesį mažiau nei 1 proc. (tai yra apie 35,000) visų Londono darboviečių mokėjo mažesnį nei minimalų atlyginimą.

Iš visų Jungtinės Karalystės regionų Londone yra mažiausiai darboviečių, kuriose mokamas mažesnis nei minimalus atlyginimas.

Pranešama, kad šiais metais mažesnis nei minimalus atlyginimas Londone mokamas 0.9 proc. visų darboviečių, o 2015 metais mažesnį nei minimalų atlyginimą mokančių darboviečių skaičius sostinėje sudarė 0.6 proc.

2016 metais Jungtinės Karalystės mažiausio darbo užmokesčio regionams buvo priskirtas Jorkšyras ir Hamberis bei Vakarų Midlandas, kuriuose netgi 1.7 proc. darboviečių mokėjo mažesnį nei minimalų darbo užmokestį.

Tačiau Nacionalinio statistikos biuro duomenys taip pat rodo, kad nuo 2015 m. balandžio mėn. iki 2016 m. balandžio mėn. mažiausią atlyginimą gaunančių Jungtinės Karalystės darbuotojų užmokestis pakilo, o skirtumas tarp moterų ir vyrų atlyginimų sumažėjo.

Darbo užmokestis dėl jo kilimo privačiame sektoriuje šiuo metu po finansinės krizės pasiekė aukščiausią lygį.