Markas Zuckerbergas

Markas Zuckerbergas, Priscilla Chan

Facebook“ kūrėjas milijardierius Markas Zuckerbergas garsėja savo neįmantria apranga: vietoj prabangių kostiumų jis mėgsta vilkėti paprastus pilkus marškinėlius, sportinio kostiumo viršų su gobtuvu ir džinsus.

Tačiau mažai kas žino, jog M. Zuckerbergas, kurio turtas vertinamas 44,6 mlrd. JAV dolerių, neišlaidauja ir automobiliams. 2014 metais „The Wall Street Journal“ pranešė, kad turtuolis vairuoja „Volkswagen Golf GTI“. 2016 metų laidos toks automobilis kainuoja nuo 25 595 JAV dolerių, skelbia aol.com.

Charlie'is Ergenas

„Dish Network“ valdybos pirmininko ir vykdomojo vadovo turtas vertinamas 13,7 mlrd. JAV dolerių. Tačiau tai netrukdo Ch. Ergenui, pavyzdžiui, pačiam pietums susitepti sumuštinį ir pasiimti „Gatorade“ gėrimą. Be to, jis asmeniškai pasirašo visus didesnės nei 100 000 JAV dolerių vertės čekius, kad galėtų sekti, kur išleidžiami kompanijos pinigai.

Warrenas Buffettas

Warrenas Buffettas su žmona Astrid

Mažai kas gali varžytis su Warrenu Buffettu savo turtu. Tačiau tai nereiškia, kad savo turtus jis leidžia įvairiems ekstravagantiškiems dalykams, kurie įkandami tik patiems turtingiausiems.

W. Buffettu garsėja tuo, kad gyvena tame pačiame name nuo 1958 metų, ir vairuoja nebrangias mašinas. 2006 metų „Cadillac“ jis vairavo aštuonerius metus ir tik vėliau nusipirko naują XTS, kainuojantį maždaug 46 000 JAV dolerių. Beje, baimindamasis, kad nesulauks gero kainos pasiūlymo, turtuolis nupirkti naują automobilį nusiuntė savo dukrą.

Ingvaras Kampradas


IKEA įkūrėjas gyvena taip, kaip moko gyventi savo klientus ir „bendradarbius“. Nors jo turtas vertinamas daugiau nei 3 mlrd. JAV dolerių, I. Kamradas mėgsta naudotis pigių skrydžių bendrovių paslaugomis, gyvena kukliame name, apstatytame IKEA baldais. Jis taip pat naudojasi viešuoju transportu ir mėgsta apsipirkti blusų turguose.

Carlosas Slimas

Turtingiausias 2010-2013 metų žmogus tikrai nešvaisto savo 50 mlrd. JAV dolerių vertės turto. Meksikietis verslo magnatas daugiau nei 40 metų gyvena tame pačiame name ir nesivargina pirkti nekilnojamojo turto už savo gimtosios šalies ribų. Jis taip pat mėgsta pats vairuoti savo automobilį. Tiesa, paskui visuomet važiuoja jo apsaugininkai.

T. Boone'as Pickensas

Šio verslininko turtas yra vertinamas daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių, tačiau pirkiniai jo nedomina. Ir tais retais atvejais, kai jis vis dėlto ką nors nusiperka, jis renkasi itin aukštos kokybės daiktus. Kartą jis prasitarė, kad vis dar avi batus, pirktus 1957 metais.

Neapmuitinamų prekių parduotuvių DFS tinklo įkūrėjas dosniai pinigus leidžia tik labdarai. Jis jau paaukojo didžiąją dalį savo 7,5 mlrd. JAV dolerių vertės turto.

Pats save jis vadina „apskurėliu“ ir ne itin noriai sutiko pradėti skraidyti pirmąja klase, kai jam sukako 75.

Davidas Cheritonas

D. Cheritonas yra investavęs į „Google“ ir kelias kitas sėkmingas kompanijas. Jo turtas vertinamas maždaug pusketvirto milijardo JAV dolerių. Tačiau Stanfordo universiteto akademikas jau daugelį metų gyvena tame pačiame name ir labiausiai mėgsta dėstytojauti ir važinėti dviračiu, o ne kaupti turtus. Jis vairuoja paprastą „Hondą“ ir „VW Camper“ ir net pats sau kerpa plaukus.

Azimas Premjis

A. Premjis yra bendrovės „Wipro Ltd“ valdybos pirmininkas. Jo turtas vertinamas maždaug 15,9 mlrd. JAV dolerių. Savo darbuotojams jis nuolat primena nepamiršti išjungti šviesos išeinant iš darbo. Kalbama, kad jis net domisi, kiek tualetinio popieriaus ritinėlių išnaudoja jo darbuotojai.

Amancio Ortega


Drabužių parduotuvių tinklo „Zara“ įkūrėjas A. Ortega yra antras turtingiausias žmogus pasaulyje. Jo turtas vertinamas maždaug 71 mlrd. JAV dolerių. Nepaisant to, jis mėgsta pietauti savo kompanijos valgykloje kartu su savo darbuotojais. Kalbant apie laisvalaikį, jam labiau patinka auginti vištas, o ne dalyvauti prabangiose vakarienėse ar lankytis egzotiškose vietose.

Davidas Greenas

„Hobby Lobby“ įkūrėjas ir vadovas, kaip teigiama, mėgsta skraidyti ekonomine klase, nors jo turtas vertinamas 6,3 mlrd. JAV dolerių. Jis taip pat daug aukoja labdarai. Jis yra numatęs, kad jeigu jo kompanija bus parduota, savo vaikų išsilavinimui ir šeimos gerovei jis paliks tik 10 proc. jos vertės.

François-Henri Pinault


Jis yra prabangos prekių gamybos kompanijos „Kering“ vadovas. Šiai kompanijai priklauso tokie prekių ženklai, kaip „Gucci“, „Bottega Veneta“, „Saint Laurent“ ir „Alexander McQueen“. Nepaisant to, kad jo turtas vertinamas 12 mlrd. JAV dolerių, prancūzų verslininkas (ir aktorės Salmos Hayek vyras) vairuoja hibridinį „Lexus“ visureigį, kainuojanti maždaug 52 000 JAV dolerių.

Johnas Caudwellas

Jungtinės Karalystės mobiliųjų telefonų prekybos kompanijos „Phones4U“ įkūrėjas kiekvieną dieną į darbą 14 mylių važiuoja dviračiu ir mėgsta drabužių pirkti paprastose parduotuvėse, nors jo turtas vertinamas maždaug 2,4 mlrd. JAV dolerių.

Steve'as Ballmeris

Buvusio „Microsoft“ vadovo ir dabartinio „Los Angeles Clippers“ krepšinio klubo savininko turtas vertinamas maždaug 24,5 mlrd. JAV dolerių. Jis galėtų įsigyti bet kurį automobilį, tačiau, kaip teigiama, vairuoja „Ford Fusion“ hibridą, kainuojanti apie 26 000 JAV dolerių.

Billas Gatesas


„Microsoft“ įkūrėjas, kurio turtas vertinamas 77,4 mlrd. JAV dolerių, vieno renginio metu prisipažino, kad jo segėtas laikrodis kainavo tik 10 JAV dolerių. B. Gatesas taip pat mėgsta skraidyti ekonomine klase. Beje, teigiama, kad jam labai patinka pačiam plauti indus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (361)