Iš Suvalkijos kilęs ir tuometiniame Kapsuke (dabar Marijampolė) augęs būsimas verslo teisės specialistas paauglystėje prakaitą liedavo kolūkio laukuose.

Tais laikais bent jau Marijampolės apskrityje tai buvo įprasta, mena žinomas teisininkas. Anot jo, suvalkiečiai pasižymėjo darbštumu. „Kiekvienas normalus suvalkietis vaikus lenkdavo prie darbo ir kiekvienas normalus suvalkietis be pagrindinio darbo darydavo dar ką nors.”

Abu R. Valiūno tėvai pedagogai. Atlyginimai 7-8 dešimtmetį svyravo apie 120 rublių. Kolūkiams vasarą trūkdavo darbo jėgos, tad pagalbininkai galėjo neblogai užsidirbti. „Už hektarą nuravėtų runkelių kolūkis duodavo 300 rublių ir dar du maišus cukraus už pusę kainos. Tai buvo kažkas tokio”, – sovietinio gyvenimo vaikystės prisiminimais LRT laidoje „Lietuva gali“ dalijasi R. Valiūnas.

Anot R. Valiūno, moksleivių vasaros atostogas jis mieliau būtų leidęs su knyga, tačiau kolūkio laukuose kartu su tėvais triūsdavo be ginčų. „Pinigų man nenubyrėdavo, tai buvo akivaizdi pareiga, jokio pasirinkimo. Jeigu norėjai geriau gyventi, negu tipiškas standartas, turėdavai labiau stengtis.”

Tačiau darbas cukrinių runkelių lauke R. Valiūnui nebuvo saldaus gyvenimo pažadas. „Turbūt todėl taip gerai mokiausi, kad įgyčiau išsilavinimą ir nereikėtų daugiau ravėti runkelių“, - šmaikštauja iš Marijampolės kilęs teisininkas.

Dabar R. Valiūno vadovaujama verslo teisės paslaugas teikianti advokatų kontora „Lawin“ yra didžiausia Baltijos šalyse ir pelniusi tarptautinį pripažinimą.


Svajoti ir siekti daugiau Rolandas Valiūnas nori paakinti ir LRT televizijos bei SEB banko rengiamame verslumą skatinančiame TV projekte „Lietuva gali“ dalyvaujančius savo kraštiečius - Vilkaviškio rajone, Pilviškiuose, kietuoju kuru prekiaujančius „Traders group“ savininkus Mindaugą Žemaitį ir Ingą Krupavičienę. Kartu su SEB banko prezidento pavaduotoju Virginijumi Doveika regiono verslininkams jis patars, kaip auginti verslą, gausinti klientų būrį ir pranokti konkurentus. Tik ar visi konsultantų patarimai bus išgirsti?

Verslo dokumentikos laida „Lietuva gali“ rodoma antradieniais 21.55 val. per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)