Dalis regionų verslininkų kalba, kad sunku valdyti išsiplėtusį verslą, trūksta kvalifikuotų darbuotojų. Ką apie tai mano pašnekovai laidoje, stebėkite „Lietuva gali“ laidos įraše.

„Dabar yra problemos žmogiškųjų išteklių, - teigia R. Dargis. - Ir tą mes matome atlikę demografinį tyrimą: regionai yra nukentėję dėl emigracijos ir nebūtinai tik nuo emigracijos į užsienį. Paskutinius metus emigracija į užsienį silpnėja, bet didėja emigracija į didžiuosius centrus“.

Kalbėdamas apie Lietuvos regionų privalumus pritraukiant dideles įmones, Ūkio ministras E. Gustas teigė, kad esame pralaimėję kovą dėl didelių investicijų regionuose, bet jis tikisi, kad kitais metais bus paskelbtas didelio investuotojo atėjimas į vieną iš Lietuvos regionų.

„Taip pat svarbu gamybinių vietų steigimasis, investicijos į gamybą, nes statistiškai viena darbo vieta gamyboje sukuria dar dvi papildomas darbo vietas aplink ją“, - aiškino ministras.

Pasak ministro, nereikėtų nuvertinti ir mažų ar vidutinių investicijų, nes nedideliam miestui, kur įsikuria gamykla su, pavyzdžiui, 20 darbo vietų, jau yra didelis pasiekimas.

R. Dargis mato potencialą ir kalbant apie emigrantus. Pasak jo, pagyvenę užsienyje jie turi daug idėjų ir patirties, kurios gali padėti atsigauti regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)