Akcijos rengėjai prie vyriausybės rūmų atvilko medinį arklį, norėdami pabrėžti – jų, nuomone, rengiama transatlantinė prekybos ir investicijų arba laisvosios prekybos sutartis su Jungtinėmis Valstijomis – Trojos arklys. Esą tuomet niekais pavirs Europos maisto ir ekologijos taisyklės, daugiau įtakos turės Amerikos bendrovės.

Akcijos šūkis – „Esame sotūs, bet tik pramoninio žemės ūkio produktais“. Ūkininkai ir vartotojų teisių gynėjai tvirtina, kad vyriausybė per mažai remia tradicinę žemdirbystę.

„Politikai turi liautis rėmę vien didžiąsias bendroves, kad tradicinė žemdirbystė taip pat turėtų šansų išlikti. Nes jeigu taip skirstote pinigus – tu didelis, todėl gauni daug, o tu – mažas, gauni mažai, tai į naudą tik pramoninei žemdirbystei. Rezultatus jau matome“, – sakė ūkininkas Joachimas Bienesteineris.

„Vyriausybė turėtų taip reguliuoti rinką, kad ūkininkų nežlugdytų nuolat krintančios kainos. Ji turi aiškiai pasisakyti prieš genetinę inžineriją, prieš milžiniškas fermas, nes per pastaruosius 15 metų neliko 70 proc. kiaules auginančių ūkininkų“, – kalbėjo kampanijos „Mano žemės ūkis“ atstovas Jochenas Fritzas.

Į judėjimą „Mano žemės ūkis“ įsitraukė 50 nevyriausybinių organizacijų, jos surengė šią akcija, kuria nori taip pat priminti pirkėjams, kas svarbu perkant maistą.