Draudimo priežastimi įvardijama žaliava, kuri, Rusijos atstovų teigimu, į Vokietiją įvežama iš trečiųjų šalių - Kinijos ir Pakistano, taip pat iš ES šalių, kurių įmonės neturi teisės įvežti savo produkcijos į Rusiją.

„Vokietijoje nėra atitinkamos veterinarinės kontrolės", - pareiškė „Rosselchoznadzor" vadovas Sergejus Dankvertas. Tuo tarpu Vokietijos pieno ir mėsos pramonės atstovai kategoriškai atmetė tokias pretenzijas ir Rusijos veiksmus pavadino protekcionizmu.

Tai jau ne pirmas draudimas Rusijos ir Vokietijos santykiuose. Panaši situacija buvo susiklosčiusi 2011 m. vasarą, kai „Rosselchoznadzor", pareiškusi pretenzijas Vokietijos veterinarijos tarnybai, uždraudė įvežti į šalį 13 įmonių produkciją. Ir tai - negalutinis draudimų sąrašas. 2012 m. pavasarį Rusija uždraudė galvijų ir kiaulių įvežimą iš ES, o 2011-ųjų lapkritį toks draudimas buvo priimtas Vokietijos atžvilgiu. Tuomet priežastimi buvo įvardytas tarp galvijų plitęs Šmalenbergo virusas.

Paskutinysis Rusijos draudimas, pasak „Deutsche Welle", skiriasi tuo, kad Rusija jį priėmė jau būdama PPO nare. ES tikisi, kad Rusija laikysis įsipareigojimų.

„Rosselchoznadzor" suvaržymai mėsos importui iš ES šalių jau kėlė Europos Komisijos nepasitenkinimą, nes Rusijos reikalavimai prasilenkia su tarptautinėmis normomis. Tačiau Rusijos atstovai kaltinimus neigia ir tvirtina, kad tokiais draudimais siekia apsaugoti savo rinką nuo nekokybiškos produkcijos.