Šios išmokos pagal planą turėtų būti išmokamos 2016 m. pradžioje, tačiau, anot V. Baltraitienės, jų paankstinimui neprieštarauja nei Premjeras, nei Finansų ministerija. Išmokų dalis, anot ministrės, galėtų siekti apie 18 mln. eurų.

„Paankstinimą galime išspręsti per savaitę pusantros“, – po trečiadienį vykusio Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė ministrė.

Žemės ūkio ministerija iš Europos Komisijos taip pat prašo 32 mln. eurų pieno gamintojams, rugpjūčio pabaigoje aptarti paramos galimybių susitiks ministrė V. Baltraitienė, Premjeras Algirdas Butkevičius ir už žemės ūkį atsakingas eurokomisaras Philas Hoganas.

„Susitarimas su Europos Komisija yra kitas žingsnis, jis yra daug ilgesnis (...), tai gali užtrukti apie porą mėnesių“, – teigė V. Baltraitienė.

Ministrės teigimu, ūkininkų, perdirbėjų ir prekybininkų memorandumo tekstas dėl pieno supirkimo kainų ir antkainių nustatymo jau yra paruoštas.

„Jis yra paruoštas ir atiduotas Vyriausybei ir šiandien iš ryto turėjo būti išsiuntinėtas tiek prekybininkų atstovams, tiek perdirbėjams“, – teigė ministrė.