„Yra preliminarios prognozės, kad šiemet bulvių rinkoje bus mažiau, sumažėjo jų plotai ir yra netgi atskiri regionai, kurie šiemet bulvėms auginti buvo nepalankūs orai, tai manoma, kad šiemet bulvių kaina bus aukštesnė nei praėjusiais metais“, – sakė Daržovių augintojų asociacijos prezidentė Zofija Cironkienė.

Pernai prastas derlius buvo užkėlęs morkų kainas, šiemet jos irgi nekrenta, jau dabar jos yra penktadaliu didesnės nei pernai.

Šiek tiek mažiau nei pernai šiemet kainuoja svogūnai. Tam įtakos galėjo turėti ankstyvas derlius. Atpigo ir kopūstai. Jų kaina smuktelėjo dėl sumažėjusios paklausos.

Ūkininkai sako, kad ateinančiais mėnesiais daržovių kainos keisis ne tik dėl derlių gausumo.

„Jeigu su kuru lyginti, tai kainos yra žemos, bet kad kiti diktuoja kainas. Jeigu „Maxima“ pradės leisti kainas, tai ir mums reikės leisti, kitos išeities nebus“, – sakė ūkininkė.

Pardavėjai nežada ir pigesnių vaisių. Vaisių importuotojai sako, kad ir kitose šalyse kainas kelia neprognozuojami orai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)