Nesantarvę pasėjo išdraskyti ritiniai

Kaip sakė A.Čerkauskienė ir jos vyras Juozas, maždaug hektaras žemės Kavalčiukuose ribojasi su D.Vansauskienės bei jos artimų žmonių arais. „Pernai lauko kelias buvo užtvertas nuo vienos pusės ir mums pasakyta, kad čia ne mūsų kelias. Tada į ganiavą ir daržus pradėjom važinėti lauko keliu iš kitos pusės. Dabar ir jį užtvėrė elektra pajungta tvora. Reikia kasti bulves, kaip mums privažiuoti iki daržo?” – pasakojo A.Čerkauskienė.

Didesnių konfliktų tarp A.Čerkauskienės ir D.Vansauskienės iki šiol nebūta. Abi gyvena toje pačioje gyvenvietėje, abi laiko gyvulius, ir sutarimą dėl kelių besiribojančiuose laukuose ar atitrūkstančių gyvulių reikia rasti.

A.Čerkauskienės įsitikinimu, užtverti kelią elektra pajungta tvora paskatino nesantarvė dėl D.Vansauskienės galvijų išdraskytų A.Čerkauskienės šienainio ritinių. „Visgi kainuoja nušienavimas, ritinių padarymas, nė lito mums neatlygino. Tik po šio įvykio greitai buvo užtverta tvora ant lauko kelio. O tvorą užtvėrė „Simno komunalininko” direktorius Juozas Kalėda, pati mačiau”, – tvirtino nuskriausta pasijutusi ūkininkė.

Įvardijo kaip neamžiną

Simno seniūnijos pastate, kuriame įsikūrusi ir rajono savivaldybės įmonė „Simno komunalininkas”, kalbinta šios įmonės vyriausioji buhalterė D.Vansauskienė aiškino dėl išardytų šienainio ritinių su A.Čerkauskiene neatsiskaitanti todėl, kad ši nepasako kainos.

Užtvertą tvorą D.Vansauskienė įvardijo kaip neamžiną, žadėjo atitverti, tačiau kategoriškai atmetė, jog ją užtvėrė J.Kalėda – jos šefas, „Simno komunalininko” direktorius. Pastarasis taip pat neigė tai daręs.

A.Čerkauskienė, sužinojusi apie tokius neigimus, nusistebėjo: „Negi aš, daug metų gyvenanti Simno seniūnijoje, nepažįstu žmonių, ir dar valdžios? Už kvailą laiko, tiesiog nebeturiu žodžių. Aš nežinau, kas juos sieja, bet ne tik mes matom, kaip jie kartu atvažiuoja į Kavalčiukus, kartu važiuoja pas gyvulius.”

J.Kalėda ir D.Vansauskienė kaip susitarę tvirtino, esą juos sieja darbiniai santykiai. Gal ir nieko nuostabaus, kad J.Kalėda padėjo kolegei užsitverti tvorą. Bet jeigu savivaldybės įmonės vadovas mano, jog jo nepažįsta seniūnijos žmonės, kyla klausimas, kodėl jis nori būti nematomas.

Suirę ritiniai nepuošia

„Dėl užtverto lauko kelio eičiau pasiskųsti seniūnui ar rajono valdžiai, bet Vansauskienė – taip pat valdžia, seniūnaitė. Rajono meras su Kalėda vienoj konservatorių partijoj. Paprastas žmogus neturi kam pasiskųsti”, – apgailestavo A.Čerkauskienė.

Regis, seniūnaitė turėtų būti pavyzdys kaime, tačiau Kavalčiukuose yra kitaip. Čerkauskus papiktino nei iš šio, nei iš to elektra pajungta tvora užsitvertas lauko kelias. Kitiems tvarkingai gyvenantiems kaimo žmonėms nerimą kelia jos kaime valdomi įsigyti ir jau griūvantys kai kurie ūkiniai pastatai, keleri metai prie jų gulintys suirę, žolėmis beželiantys šienainio ritiniai, kurie jau pradeda skleisti nemalonius kvapus.

D.Vansauskienė teigė, kad kaime nusipirkta ferma yra jos mamos, tik ritiniai jos, o kaime ji ūkininkaujanti su giminaičiais. Apie jokius šienainio ritinių skleidžiamus nemalonius kvapus, kaip ir apie ūkininkei A.Čerkauskienei sudarytus nepatogumus dėl užtverto lauko kelio, ji nenorėjo girdėti.

Ko gero, teisi eilinė Kavalčiukų ūkininkė, – esantieji valdžioje ar prie valdžios turi savo pasiteisinimų, o paprastas žmogus paliekamas vargti savų vargų. „Simno komunalininko” direktorius J.Kalėda, paskambinęs šių eilučių autorei, apšaukė už tai, kad kišasi į jo asmeninį gyvenimą, ir pareiškė žinantis, kur dėl to kreiptis. Gal tik užtvertas lauko keliukas pajudino didesnes, ne tik Kavalčiukų kaimo, bėdas.