„Pirmųjų lietuviškų braškių į turgų atvežu prieš Jonines.  Tie, kas braškes augina šiltnamiuose, tai uogų turi jau dabar . Šiemet derlius turėtų būti neblogas, šalnos žiedų nenušaldė.  Svarbu, kad užtektų lietaus, nebūtų sausros“, - sakė lietuviškomis daržovėmis prekiaujantis Rolandas, spėjęs, kad šiemet lietuviškų braškių kaina gali būti didesnė, nes ir lenkiškos dabar kainuoja brangiau negu pernai tokiu pačiu metu.

Praėjusiais metais pirmosios turguje pasirodžiusios braškės kainavo 1,45-1,74 eurus (5-6 Lt) už kilogramą.

Kol vieni tikina, kad jiems nėra skirtumo, ar valgyti lietuviškas, ar lenkiškas braškes, kiti, sužinoję, kad braškės ne lietuviškos tik numoja ranka ir sako dar palauksiantys.

„Galvojau, kad rasiu lietuviškų, bet visur tik lenkiškos. Nepirksiu, valgau tik lietuviškas uogas ir daržoves. Apie lenkiškas aš visko prisiklausius, kaip jas augina ir kuo purškia“, - sakė Jotvingių turgavietėje apsipirkinėjusi Onutė.

Lenkiškų braškių kilogramo kaina Jazminų turgavietėje savaitgalį svyravo nuo 2 iki 2,50 eurų, Jotvingių turgavietėje antradienį braškių galima įsigyti už 1,70-1,80 eurus.

Didžiųjų miestų turgavietėse galima rasti ir lietuviškų braškių. Jų kaina siekia 6 ir daugiau eurų už kilogramą.

„Braškių yra nemažai, jos sparčiai noksta , ir kaina šiek tiek krinta. Lenkiškos braškės nėra labai saldžios, nes ir saulės šiuo metu nėra daug“, - pasakojo Jotvingių turguje lenkiškomis braškėmis prekiaujantis vyriškis.