Toks sprendimas buvo priimtas maždaug po dviejų mėnesių, kai Rusija įšaldė bet kokį kiaulienos importą iš Europos Sąjungos (ES), kai tiek Lenkijoje, tiek Lietuvoje netoli sienos su Baltarusija buvo nustatyti infekuotų laukinių šernų atvejai, skelbia thenews.pl.

„Nors ši liga žmonėms nepavojinga, ji gali sukelti didžiulius nuostolius kiaulių fermoms Šveicarijoje“, - tvirtinama šalies Federalinės maisto saugumo ir veterinarijos tarnybos pranešime.

Kol kas šis sprendimas galioja iki balandžio pabaigos. Šveicarija, paskelbdama embargą, pasekė Baltarusijos ir Kinijos pavyzdžiu.

Tuo tarpu Rusija uždraudė visų apdorotų mėsos gaminių importą iš Lenkijos ir Lietuvos.

Lenkijos žemės ūkio ministras Marekas Sawickis gegužės mėnesį vyksta į Tolimuosius Rytus konsoliduoti naujų rinkų eksportui, taip pat įtikinti Kiniją, kad importuoti lenkišką kiaulieną yra saugu, turint galvoje, kad netoli sienos su Baltarusija buvo įkurta buferinė zona, izoliavusi grėsmę.

ES nuo pat Afrikinio kiaulių maro krizės pradžios tvirtino, kad Rusijos reakcija buvo „neproporcinga“, o sveikatos komisaras Tonio Borgas teigė, jog labiausiai tikėtina, kad šios infekcijos protrūkis prasidėjo Baltarusijoje, o ne ES.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)