Šį sprendimą Rusijos veterinarijos tarnybos aiškino tuo, jog Lietuvoje pas du kritusius šernus rastas afrikietiško kiaulių maro virusas.

Europos Komisija šį sprendimą užrpotestavo dėl jo neproporcianalumo: embargo taikomas visoms ES šalims, kai tuo tarpu, ligos rizika lietė tik nedidelį Lietuvos regioną.

Lenkų dienraštis pastebi, jog po šių protestų Rusija pasiūlė ES leisti importuoti kiaulieną iš Vakarų Europos šalių, tuo pat metu paliekant embargą mėsai iš Baltijos šalių ir Lenkijos.

Lenkijos padėtis pablogėjo po to, kai jos teritorijoje buvo taip pat rasti du negyvi šernai su tuo pačiu afrikietiško kiaulių maro užkratu.

Tačiau, rašo “Gazeta Wyborcza”, kritę šernai buvo aptikti netoli Baltarusijos sienos, o kiaulių maro virusas į šią šalį pateko iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)