Dienraštis „Lietuvos žinios” pateikia agroverslo portalo freshmarket.ru duomenimis, kad šiuo metu Rusija importuoja bulves iš Egipto, Izraelio, Maroko, Bangladešo, Baltarusijos. Iš Šiaurės Afrikos atvežtų prekinių bulvių kilogramas rusams kainuoja 50 rublių, t. y. - 3,5 lito už kilogramą. Palyginimui - Lie­tu­vos tur­ga­vie­tė­se ir pre­ky­bos tink­luo­se bul­vių kai­na svy­ruo­ja nuo 0,80 iki 1,20 li­to už ki­log­ra­mą.

Rusija neįsileidžia į savo rinką bulvių iš visos Europos Sąjungos nuo 2013 metų liepos 1 dienos dėl neva aptiktos bulvių ligos.

Lietuva šiuo metu eksportuoja bulves daugiausia Pietryčių Europos kryptimi, į Bulgariją, Moldovą. „Rusijoje šiais metais nepardavėme nė vienos bulvės. Rusai mūsų visiškai neįsileidžia, nors šioje šalyje jaučiamas didžiulis bulvių trūkumas“, - „Lietuvos žinioms" sakė Panevėžio krašto ūkininkų kooperatinės bendrovės „Savas derlius“ valdybos pirmininkas Gintautas Dominas.

Šiemet jis prognozuoja kuklesnį šalies ūkininkų derlių. Priežastys yra kelios. Pirmiausia, Europos Sąjungos (ES) ekonominiai santykiai su Rusija, o antra – nepastovūs orai.

Pranešama, kad Rusija nuo balandžio 1 dienos leido į savo rinką įvežti tik sėklines bulves iš Vokietijos, Prancūzijos ir Lenkijos, tačiau apie leidimą įvežti maistines bulves iš ES Rusijoje kol kas nekalbama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)