Pasak A. Butkevičiaus, šiame įstatymo projekte daugiau yra kalbama apie santykių sureguliavimą tarp pieno gamintojų, perdirbėjų ir prekybininkų, bet nekalbama apie kainų dydžio nustatymą ir kainų reguliavimą.

„Šiuo metu tikrai pritarčiau ir pritariu tokiam įstatymo projektui, nes mes matome nemažai piktnaudžiavimų iš pieno perdirbėjų pusės ir ypač tada, kai pieno gamintojams buvo išmokėtos papildomos išmokos jų nuostoliams padengti – lėšos, kurios buvo gautos iš ES biudžeto ir buvo numatytos nacionaliniame biudžete, kaip tik dar labiau buvo sumažintos pieno supirkimo kainos. Mes galimai įžiūrime tam tikrą nesąžiningumą“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Premjeras.

Pieno gamintojų, perdirbėjų ir prekybininkų santykius reglamentuosiantis laikinasis įstatymas netrukus keliaus į Seimą. Apie tai trečiadienį, po susitikimo su pieno perdirbimo įmonių atstovais, pranešė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

„Ministerija yra parengusi įstatymą dėl santykių tarp žemdirbio, supirkėjo (nesvarbu, perdirbėjo ar tarpininko) ir prekybininko reguliavimo, mes jį registruojame, tą pasakėme ir perdirbėjams. Manome, kad Seimas pritars tam įstatymui“, – sakė V. Baltraitienė.

Anot žemės ūkio ministrės, įstatymas nenustatys konkrečių pieno supirkimo kainų, tačiau numatys, kad ūkininkams, nepriklausomai nuo jų pagaminamo pieno kiekio, turės būti taikoma teisinga kaina, o apie jos pokyčius turės būti pranešta iš anksto.

Žemės ūkio ministerija tikisi, kad jos parengtam įstatymui bus pritarta dar kovo mėnesį. Anksčiau žemės ūkio ministrė yra sakiusi, kas laikinasis įstatymas galiotų iki 2016 m. pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)