Lietuvos grūdų birža veiklą pradėjo vos prieš kelias dienas, spalio 1-ąją. Steigėjai pripažįsta, kad tai nėra visiškai tipiška birža su realiais produktais, nes tam reikėtų sandėliavimo patalpų, tačiau jos internetinė versija Agrobirza.lt, kaip tikimasi, padės rinkos kainomis ir parduoti, ir pirkti Lietuvoje užaugintas grūdines kultūras.

"Kol kas biržoje yra įsiregistravę tik keli pirkėjai, siūlantys kainas, kuriomis norėtų pirkti grūdus, o pardavėjus dar kalbiname. Kaip žinoma, biržoje be pardavėjų nelabai yra ką veikti, bet tikiuosi, kad po poros savaičių jau būsime sukaupę pirmąją patirtį", - sakė Mindaugas Gedvilas, vienas iš "Agrobiržos" steigėjų.

Tarp pirmųjų pirkėjų - paties pašnekovo vadovaujama krakmolo gamintoja Panevėžio įmonė "Amilina", miltų gamintoja Vievio bendrovės "Malsena plius", Danijos kapitalo kiaulių augintoja "Saerimner" bei kelios grūdus superkančios ir eksportuojančios bendrovės - visos jos valdo apie 40 grūdų supirkimo punktų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)