Ūkio viceministras Gintas Saulius Cironka atkreipia dėmesį, kad svarbiausias šio programinio laikotarpio siekis, jog jam besibaigiant, 2020 m., ekologiško maisto produktų žaliavos gamyba ir perdirbimas priartėtų vienas prie kito, kad vartotoją pasiektų kuo daugiau galutinių ekologiškų produktų.

„Į ekologinę gamybą investuojame nemažus pinigus, tačiau kol kas dar neveikia visa ekologiškos produkcijos gamybos ir perdirbimo grandis, dar turime daug padirbėti, kad visos grandys nuo lauko iki stalo dirbtų kaip vieninga sistema, todėl ir kurdami taisykles, įvedėme tam tikrų naujovių, kurios skatintų ne tik žaliavos gamybą, bet ir užaugintos žaliavos perdirbimą, kad Lietuvoje būtų kuriama daugiau darbo vietų“, – pažymi viceministras.

Naujose taisyklėse taip pat numatytas vienerių metų pereinamasis laikotarpis tradicine žemdirbyste besiverčiantiems ūkininkams, kurie nori pereiti prie visiškai ekologiško auginimo. Už pastarąją veiklos sritį bus mokamos didesnės išmokos, atsižvelgiant į tai, kad pareiškėjas dar negauna išmokos už ekologišką produkciją, ir taip pat siekiant jį paskatinti pereiti prie visiško ekologinio ūkininkavimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)